Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen kritisk till stängd plan

”Här får vi trängas i olika hallar för att få tider till alla våra lag”.

Annons
Peter Trsavec, sportchef i Fagersta Södra.

Fotbollssäsongen drar snart i gång på allvar. De lokala lagen har tränat sedan början av januari.

För Fagerstalagen gäller att det tränas inomhus. För Fagerlidens konstgräsplan öppnar först till veckan. Någon som Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec inte gillar.

– Här får vi trängas i olika hallar under vintern för att få tid för alla våra lag. I många andra kommuner är konstgräsplanerna öppna sedan i januari, säger Peter Trsavec.

Perioden som konstgräsplanen på Fagerliden är det enda alternativt för spel utomhus är relativt kort. Det kan handla om mars och april. Sedan brukar naturgräsplanerna vara redo för spel.

– Jag undrar ju vad kommunen vill med sin konstgräsplan? Vi i Södra har erbjudit oss att hjälpa till med snöröjningen. Sedan förstår vi att det kan bli problem om det kommer massor med snö, säger Trsavec.

Västanfors IF:s har under hela säsongen delar av sin verksamhet på konstgräset. Men kunde förstås lika gärna vara på en naturgräsplan en stor del av säsongen.

Sune Andersson är ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Fagersta. Han känner till klubbarnas önskan om att komma ut på konstgräsplanen tidigare.

– Vad jag förstår finns det en gammal överenskommelse om att planen ska vara öppen från den 1 mars. Nu är jag som sagt ny som ordförande, men dels ska jag träffa Fagersta Södra nästa vecka, dels ska jag ta upp frågan med tjänstemännen. Och det klart att det vore önskvärt att vi kunde öppna planen tidigare, om det går ett hitta en lösning till en vettig peng, säger Sune Andersson.

Mer läsning

Annons