Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen tackar för sig

Blir assisterande tränare i division 1-lag.

Annons
Sportchefen Sebastian Varjomaa och ordföranden Keijo Jokiniemi.

Sebastian Varjomaa lämnar uppdraget som sportchef i Fagersta AIK. I stället blir han assisterande tränare i division 1-laget Lindlöven.

– Det här är något som jag funderat länge på, säger Varjomaa.

Den gångna säsongen dubbeljobbade Sebastian Varjomaa som både back och sportchef. Nu är 27-åringens karriär som spelare över. I stället inleder han en ny som tränare.

– Det här något som jag velat i flera år. Och som jag framfört till FAIK, säger Sebastian Varjomaa.

– Nu får jag chansen, fast i Lindlöven som jag haft mycket kontakt med i vinter angående spelare. De frågade om jag är intresserad av att bli assisterande tränare, och ansvarig för ett nystartat juniorlag. Och det är jag.

Det här betyder att Fagersta AIK får ge sig ut på jakt efter en ny sportchef.

– Jag har några krokar ute, men inget är klart. Och jag räknar med att Sebastian finns med hjälper till ett tag till, säger FAIK-ordföranden Keijo Jokiniemi.

– Även när det gäller spelare och tränare inför kommande säsong, så har vi förstås en del krokar ute. Men inte heller där är något klart än. Jag tycker ändå att det känns som att vi är med på banan när det gäller truppen.

Klara för spel kommande säsong i FAIK är Martin Forss, Samuel Blücher, Simon Jokiniemi, Jesper Andersson, Daniel och Tobias Bergström, Casper Sandström samt Oscar Ekman.

– Sedan funderar jag på om vi ska ha en sportgrupp i stället för en sportchef. Det blir lite mindre sårbart, säger Jokiniemi.

Läs mer: Nu börjar nästa säsong för FAIK

Läs mer: Spelarna som är klara för FAIK

Annons