Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen väntar på svar

"Jag har kontakt med fyra, fem spelare".

Annons
Sebastian Varjomaa väntar på svar.

Fagersta AIK:s portchef Sebastians Varjomaa går lite i väntans tider. Han väntar på att division 1-lagen ska spika sina trupper.

– Då vet vi bättre vad det finns för spelare tillgängliga för oss, säger Sebastian Varjomaa.

Det finns fortfarande en rad platser att fylla i FAIK-truppen inför kommande säsong. Just nu finns 14 spelare, och det ska fyllas på.

Den här tiden på året handlar mycket om att vänta för klubbarna en bit ner i seriesystemet. För vilka spelare som blir tillgängliga bestäms när landets bästa lag har bestämt sina trupper.

– Jag har kontakt med fyra, fem spelare som går och hoppas på division 1-kontrakt. Men där väntar de klubbarna i sin tur på att de allsvenska lagen ska göra klart trupperna. Under tiden vill förstås inte spelarna göra klart med en division 2-klubb, säger Sebastian Varjomaa.

– Några av de spelarna tror jag dock att det kommer att lösa sig med, och det är klart att vi vill ha spelare som siktar på division 1.

Klart är att forwarden Victor Gustafsson återvänder till FAIK från Avesta. Kalle Andersson, Ludvika, tackar nej till spel i FAIK kommande säsong.

– Det har med jobbet att göra, han ska jobba treskift och då funkar det inte att pendla till Fagersta. Sedan kan det hända att Köping vill låna ut en 18-årig back till oss, säger Varjomaa.

FAIK-truppen

Målvakter: Daniel Bergström, Tobias Bergström.

Backar: Victor Andersson, Samuel Blücher, Martin Forss, Stefan Norberg, Sebastian Varjomaa.

Forwards: Jesper Andersson, Oskar Ekman, Victor Hedfors, Simon Jokiniemi, Alexander Larsson, Axel Rödström, Casper Sandström.

Annons