Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK kryssade i genrepet

Skinnskattebergs SK fick ett positivt besked inför premiären av fotbollsfyran. Genrepet visade att försvarsspelet håller.– Vi var stabila, säger tränaren Magnus Johansson.

Annons
Dalibor Ivkovic, SSK.

SSK spelade 1-1 borta mot division 4-laget Husby AIK från Hedemora i lördagens genrep. Tränarduon Magnus Johansson och Peter Widjeskog kunde konstatera att det unga Skinnskattebergslagets försvarsspel stod pall mot ett mer fysiskt motstånd.

– Vi är väldigt nöjda med genrepet, säger Johasson.

SSK matchade ett lag med en medelålder på 24 år, med många spelare under 20 på planen. Mot Husby sattes försvarsspelet verkligen på prov.

– Husby var långt ifrån ofarliga. Det är det bästa motstånd vi mött på försäsongen. Det är ett tungt lag, mycket kilo. De spelar långa bollar och är tunga i närkamperna. Det var bra att vi fick träna på det, säger Johansson.

SSK inledde bäst och drog nytta av de hörn- och inkastvarianter de tränat in under förra helgens läger i Jönköping. Varianterna var nära att ge resultat - en boll dansade på mållinjen - men gav inget mål.

Men mål skulle det bli. En kvart in i den första halvleken avlossade rutinerade Dalibor Ivkovic kanonen och skickade in 1-0.

– Han fick på en riktig pärla, säger Magnus Johansson.

Målet var det enda i den första halvleken. I den andra tappade SSK initiativet offensivt, och ett jagande Husby började mata bollar som Skinnskattebergs backlinje fick städa undan.

– I andra halvlek är vårt passningsspel alldeles för slarvigt. Vi vinner boll, tappar boll. Så det blir jäkligt jobbigt, säger Johansson.

Till slut fick Husby in kvitteringen på frispark. Matchen slutade också 1-1.

– Man kan lugnt säga att vi var stabila. Men vårt eget spel kan bli bättre, summerar SSK-coachen Johansson.

Träningsmatchen mot Husby var SSK:s sista innan division 4-premiären borta mot IFK Västerås nästa söndag.

Vad tycker du att ni fick för besked inför premiären?

– Det besked vi får är att försvarsspelet verkar stå pall. Och då har man alltid chans på poäng. Så det var ett skönt besked att få för oss, säger Magnus Johansson.

Mål, SSK:

Husby AIK-Skinnskattebergs SK 1-1 (0-1) Dalibor Ivkovic

Läs mer om Skinnskattebergs SK:

Viktigt genrep för SSK.

SSK ska passa sig ur bottenträsket.

Starkt SSK tog skön seger.

Mer läsning

Annons