Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK-legendaren om derbyt

"Något mål ska jag väl kunna peta dit".

Annons
Mikael Ernebrink tror på SSK-vinst i derbyt.

Masbo IP är platsen för det hetaste derbyt på sex år. Fagersta gästar Skinnskatteberg på lördag, i femte omgången av division 4.

– Vi vinner med 3–1, säger SSK:aren Mikael Ernebrink

SSK-legendaren Mikael Ernebrink har spelat fotboll i Skinnskattebergs A-lag i 29 år. I dag är han 44 år och det kan bli sista säsongen i SSK för honom.

– Det tar lite längre tid att återhämta sig nu för tiden. Det var meningen att jag skulle lägga av för några år sedan men så tänkte jag att ’jag håller ju faktiskt än’ och fortsatte spela, säger Mikael Ernebrink.

Vad är det som gör att du vill fortsätta spela?

– Det man skulle sakna mest om man skulle lägga av med fotbollen är tiden efter träning och match i omklädningsrummet, då man sitter och skojar med killarna. Det är det som håller en i gång.

Förra året blev Ernebrink skyttekung i division 5. Men trots kärleken till fotbollen känner Mikael Ernebrink att kroppen börjar säga i från. Detta även då han alltid har haft en lättränad kropp, som för det mesta har hållt ihop.

– Jag var femton år när jag började spela i A-lagssammanhang i SSK, det är ganska många år sedan. Det är lite sämre med återhämtningen nu och man får känna efter dag för dag hela tiden. Men det är lika kul fortfarande, säger han.

Fagersta Södra och Skinnskatteberg har inte mötts i seriespel sedan 2009. Då slog SSK, Fagersta Södra med 4–1 på Onsjövallen. Även det här derbyt slutar i vinst för Skinnskatteberg, tror Ernebrink.

– Fagersta har ju lite andra förutsättningar eftersom de har spelat i fyran ett tag, men de har börjat lite knackigt i seriespelet så vi vinner med 3–1, skrattar han.

Gör du något mål?

– Ja, något mål ska jag väl kunna peta dit. Man är ju där framme för att göra lite mål. Man blir lite extra peppad när det blir ett derby i serien och det är roligt för bygden också. Jag hoppas på mycket publik.

Mer läsning

Annons