Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK:s jakt har startat

Glädjejublet har lagt sig efter Skinnskattebergs avancemang till division 4. Nu är det dags att börja rusta inför nästa säsong. Men fokus ligger på den befintliga truppen, menar klubbens ordförande.

Annons
SSK:s ordförande Peter Jakobsson hoppas kunna behålla hela truppen.

Senaste gången Skinnskatteberg spelade i division 4 var säsongen 2009. Då slog man, i sista omgången, Fagersta Södra med 4–1. Men trots det degraderades laget till division 5 – efter en målskillnadsaffär med Gideonsbergs IF.

Men nu är laget tillbaka. Division 5 blev en relativt enkel match för Skinnskatteberg i år och redan tidigt förstod nog de flesta att laget skulle avancera upp. Nu är dock verkligheten en annan. Nu väntar ett helt nytt tempo i division 4. Och då gäller det att ha en stark trupp.

– Det första målet vi har är att behålla truppen vi har. Men det är klart att vi inventerar spelare som finns runt omkring. Både norrut och söderut, säger Skinnskattebergs ordförande Peter Jakobsson.

Är det några speciella positioner ni vill stärka?– Nej, det handlar om alla positioner.

Jakobsson säger att han även hoppas att den åldrande, men ack så målfarliga, Mikael Ernebrink fortsätter ett år till för att hjälpa laget i division 4.

– Ja, tror jag att han gör.

Även kuggarna Dalibor Ivkovic och Ivan Preradovic tros bli kvar.

– Våra ambitioner är att båda spelar vidare.

Mer läsning

Annons