Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK-tränaren hoppas på mer måljubel

”Det är ett problem att vi gör för lite mål”

Annons
Skinnsberg hoppas på mer måljubel i höst.

Det är en vecka kvar. Sedan börjar serieallvaret igen för Skinnskattebergs SK. Men redan på lördag träningsspelar Skinnsberg hemma på Masbo mot division 5-laget Gideonsbergs IF.

– Det är skönt att vi är i gång igen, säger SSK-tränaren Magnus Johansson.

Skinnskattebergs SK, nykomling i division 4, parkerar trea från slutet i tabellen under sommaruppehållet. Men Skinnsberg har ändå svarat för en godkänd vårsäsong.

Med ett undantag – laget har väldigt svårt att göra mål. Visst, SSK har gjort 19 mål. Men 13 av de målen gjorda på tre matcher.

– Ändå är vi nöjda med utvecklingen som laget har haft. Vi tappade flera tongivande spelare inför säsongen, säger tränaren Magnus Johansson.

– Men visst är det ett problem att vi gör för lite mål. Där skulle fler spelare behöva kliva fram.

Bäste målskytt i SSK så här långt är Dalibor Ivkovic, med sex mål, och Mikael Ernebrink, tre.

SSK har bland annat noterat fyra uddamålsförluster, så bara ett par mål till i ”rätt” matcher hade kunnat öka poängskörden. Och tagit laget en bit upp på säkrare mark i tabellen.

Nu är ändå avståndet till nedflyttningsplats relativt stort. Till nästjumbon Babylon skiljer sex poäng och till Hallstahammar på sista plats är avståndet åtta poäng.

– Vi har förstås pratat om det här med målskyttet, och tränat på det. Men jag tror att det handlar mycket om självförtroende, säger Johansson.

– Det vi som ledare skulle vilja se mer av under matcherna är djupledslöpningar.

Öppningen på hösten kan komma att spela stor roll för utgången av serien. Skinnsberg har ett bra spelprogram som inleds med tre raka hemmmatcher. Då bland annat mot streckkonkurrenter som Hallstahammar och Assyriska.

Faktiskt så spelar Skinnsberg hemma i fyra av de fem första matcherna under hösten.

– Jag tror att mycket kommer att avgöras nu i början av hösten. Då är det skönt att vi har flera hemmamatcher, säger Johansson.

Skinnsberg drog i gång träningen i måndags. Veckans träningar har varit välbesökta. Även om inte alla spelare funnits på plats.

– Det är skönt att vi är i gång igen och jag tycker att killarna har svarat upp bra på träningen, säger Johansson.

Skyttaligan för division 4 finns här

Aktuell tabell för division 4 finns här

Annons