Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabil SM-körning av Smalsjö

”Jag har en bra känsla inför nästa deltävling”.

Annons
Emmily Smalsjö.

I Östhammar avgjordes den fjärde deltävlingen av sex i årets enduro-SM. Fagerstatjejen Emmily Smalsjö, som tävlar för Försvarsmaktens Enduroklubb, slutade trea och befäste med det sin tredjeplats i SM-sammandraget.

– Det var en bra tävling, och jag har bra känsla med inför nästa SM-deltävling, säger Emmily Smalsjö.

Inför tävlingen föll en hel del regn. Så det fanns frågetecken för hur underlaget skulle bli.

– Men det var väldigt bra fäste, sedan var det långa och bra transporter. Transporter som var bökigare än vad det varit tidigare i SM. Det passade mig, säger Emmily Smalsjö.

Smalsjö körde jämnt under hela tävlingen, vilket gav resultat.

– Jag hade näst bästa tid på flera av specialproven. Och det sköna vara att nu stämde känslan med att jag kört bra, också med tiden jag fick. I bland kan ju känslan vara att du kört bra, men när kollar tiden så är den inte så bar, säger Smalsjö.

– Det här var en riktigt rolig tävling. Jag hade egentligen inga problem alls.

SM-serien rullar vidare redan på söndag med tävling i Skövde.

– Nu blir det först en dag med landslagsläger. Det är bra då får jag en del tips där. Sedan åker jag till Skövde, jag åker dit med en bra känsla och på förhand låter det som att det ska bli en bra tävling. Så jag ska försöka behålla min tredjeplats sammanlagt, säger Smalsjö.

Resultat, SM-deltävling fyra: 1) Hanna Berzelius, Linköpings MS, KTM, 1:42:21,92, 2) Amanda Elvin, Team Värmland MK, KTM, 1:44:51,09, 3) Emmily Smalsjö, Försvarsmaktens Enduroklubb, Yamaha, 1:45:35,71, 4) Lina Petersson, Solshesters MCK, Beta, 1:52:40,99.

Ställningen efter fyra av sju deltävlingar: 1) Hanna Berzelius, Linköpings MS, 77, 2) Amanda Elvin, Team Värmland MK, 69, 3) Emmily Smalsjö, Försvarsmaktens EK, 58, 4) Lina Petersson, Solshesters MCK, 44.

Återstående deltävlingar: 28 augusti i Skövde och 17 september i Söderhamn.

Annons