Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafettvinst för Ockelbo efter stark avslutning

Efter att Sågmyra SK och Krylbo Elektra turats om att leda stafetten under de inledande sträckorna smög sig Ockelbo SK om och förbi under den sista och avslutande sträckan. På damsidan vann Dalaportens OL, med Karin Vemhäll i spetsen.

Annons
Ockelbo SK:s Magnus Lindberg spurtar in mot mållinjen med lagkamraterna efter sig.

Löpning. Det var full fart på torget i Norberg under lördagen då både Engelbrektstafetten och halvmaran avgjordes. Rutinerade löparen Patrik Eklund gjorde ett mycket bra långlopp och blev den förste att vinna Engelbrektsommars halvmara.

Herrarnas stafett bjöd på många vändningar. Krylbo Elektras Per Sjögren tog snabbt kommandot i tävlingen och sprang till sig en ledning till första växlingen, en ledning som andrelöparen Petter Jönsson utökade.

Men under tredjesträckan hände det saker. Sågmyra SK:s Adam Steen åt snabbt upp avståndet, gick ikapp och förbi. Vid växlingen hade Sågmyra plötsligt en komfortabel ledning.

Ockelbo SK, som lagt upp sin taktik väl, ville annat. Genom att placera sina snabbaste löpare sist kunde laget jaga ikapp och dra förbi. Och när sista sträckan var klar fick Magnus Lindberg ta emot vinnarkransen och publikens jubel.

- Det kändes bra. Vi tog ju in bra på tredje- och fjärdesträckan så jag var inte direkt hotad utan kunde ta det lugnt, sa Magnus Lindberg efter målgången.

Att låta de bästa löparna springa sist var en gångbar taktik. I damklassen hade Dalaportens OL lagt upp sitt lopp just så. Och med ett jämnstarkt lag med topplöparen Karin Vemhäll som avslutare, kunde det inte gå på så många sätt. Laget vann övertygande.

- Man kan ju aldrig vara säker förrän man är över mållinjen, men jag fick starta med en marginal och vid kyrkan var det någon som sa att jag hade 1,5 minut till tvåan så då kände jag att det skulle gå vägen, säger Karin Vemhäll.

I nystartade halvmaran tog rutinerade långdistanslöparen Patrik Eklund ganska snabbt död på spänningen. Han la sig i ledningen och höll under de första sträckorna samma tempo som täten i stafetten. Därmed skapade han sig en rejäl ledning i loppet och den kunde han hålla i ända in i mål.

Jesper Eriksson

Karin Vemhäll, Dalaportens OL, gör sig beredd att ta emot segerkransen av Engelbrekt.
Patrik Eklund vann halvmaran.
Akupunkturkliniken Fagersta AB:s Jimmy Nyberg klappas om av Shiro Biranvand efter att laget vunnit företagsklassen.
Annons