Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark mellanrunda avgjorde Per-Ols-match

Per-Ols växlade upp mot Rönnby.

Annons
Linnea Wennmyr var en av Per-Ols-spelarna som gjorde mål mot Rönnby i går. Per-Ols var numret för stort och vann komfortabelt.

Det blev en enkel storseger, när Per-Ols damer tog emot Rönnby IBK U i sin premiärmatch i årets division 2-spel. 8–3 (1–1, 5–1, 2–1) blev Per-Ols segersiffror hemma i Fagerstahallen.

Per-Ols hade kontroll på premiärmatchen från början till slut. Första perioden var ett långt tryck emot Rönnbymålet, men Per-Olsdamerna hade då inte siktet inställt.

De flesta avsluten hamnade utanför målramen. Rönnby stack upp på en kontring och gjorde matchens första mål, ganska tidigt, men det var bara lite grus i hemmamaskineriet.

I slutet av perioden fick man hål på Rönnbymålvakten, efter en fin prestation och avslutning av Evelina Molnar.

– En lite nervös förstaperiod. Det märktes att det var premiär, säger Per-Olstränaren Pasi Leinonen.

– Men vi var ändå klart bättre än dem.

Hemmatrycket fortsatte i andra och då fick man också utdelning. Per-Ols vann mellanrundan med hela 5–1 och hade därutöver mängder av chanser.

Jennifer Broström i målet spelade förtroendeingivande och svarade för en fin parad på ett friläge, vid ställningen 1–1. Sedan spreds målskyttet ut framåt och fem tjejer nätade.

Paulina Svedung styrde in 2–1, på Hanna Eldståhls skott.

Wilma Hedfors briljerade med en soloprestation när hon hängde 3–1. Malin Hellblad konstviftade in 4–1 på skottretur.

Carolina Lång och Linnea Wennmyr blev också målskyttar.

Per-Ols vann också den något avslagna slutperioden med 2–1, backen Lisa Karlsson tvåmålsskytt, och segersiffrorna blev alltså 8–3. En solklar Per-Olsseger. Rönnby var numret för litet, helt enkelt.

Läs mer: I måndagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons