Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnona samlas i en superkedja

Malin Hellblad och Linnéa Berggren vet exakt var de har varandra på planen. Nu får de en ny lekkamrat i Natalie Olsson. Poängdrottningen från Surahammar har kommit till Per-Ols för att leverera.

Annons
Natalie Olsson och Malin Hellblad ska leda Per-Ols.

Räknat till antal spelare har en hel femma försvunnit från Per-Ols damer till säsongen. Två viktiga poänggörare, Linn Eriksson och Anna Dömstedt, finns inte längre med i truppen. Ett stort avbräck för Per-Ols, helt klart. Men ersättaren – och kanske även frälsaren – har i stället värvats över från seriekonkurrenten Surahammars IBF.

21-åriga Natalie Olsson stod för hela 38 poäng på 19 matcher förra säsongen och vann därmed den interna poängligan i sitt lag. Men trots att hon länge har varit den lysande stjärnan i klubben ville hon ta sig vidare i innebandykarriären.

– Jag har varit i Surahammar med samma människor i elva år. Det stod still. Det var samma spelare, likadana träningar, likadana spelupplägg. Jag vill utvecklas och känner nu att jag är på god väg. Här (i Per-Ols) går det mycket snabbare fast det är samma serie. Det är en stor skillnad, säger Natalie Olsson.

Olsson vet att hon värvades till Per-Ols för att ersätta Dömstedt och Eriksson i målprotokollet. Pressen på att hon ska leverera på planen är stor. Men trots det gillar hon situationen hon befinner sig i.

– Det är klart att jag har press på mig. Men samtidigt är det skönt. Jag måste ha press på mig för att kunna prestera och pressa mig själv till max. Lite nervöst är det, men det känns bra.

Och med tanke på vilka spelare Olsson kommer att ha runt omkring sig bådar det gott inför säsongen som sätter i gång nästa lördag. Hittills har hon tränat tillsammans med Per-Ols poängdrottningar från förra säsongen, Malin Hellblad och Linnéa Berggren. Duon stod för 74 poäng i fjol och Hellblad slutade tvåa i poängligan.

– Det är bra att Natalie har kommit till oss. Det är kul och något nytt på planen. Alla tre tycker om att spela med fart, säger Malin Hellblad.

Hellblad snittade knappt två poäng per match förra säsongen och många räknar med att hon ska fortsätta producera i år. Men själv är hon ödmjuk inför uppgiften.

– Nu kan alla göra poäng i laget. De yngre har tagit ett kliv till och flera vågar göra saker på planen, säger hon.

Den tredje länken i superkedjan, Linnéa Berggren, har missat de senaste träningsmatcherna med laget. Men även hon tror att den nya stjärnkonstellationen kommer att fungera på planen.

– Det kommer att gå väldigt bra, säger Berggren och kommenterar också Natalie Olssons förmåga:

– Hon har utmärkt sig tidigare genom att hon har gjort så mycket poäng.

Läs mer: Per-Ols tränare hyllar sitt nyförvärv Natalie Olsson. Läs om vad de tror om hennes chanser i fredagens e-tidning.

Läs mer: Stor genomgång av alla lokala seniorlag inför årets innebandysäsong. Läs i fredagstidningen!

Annons