Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik såg bruksderbyt

”Vi fick en bra start och det var nog matchavgörande”.

Annons

Storpubliken, 478 personer, fick på onsdagskvällen se hemmalaget Per-Ols IBF bli överkört i bruksderbyt mot Surahammars IBF. Gästerna hade 4–0 tidigt och vann till slut med 9-2 (4–2, 1–0, 4–0).

Publiken hade knappt hunnit bänka sig inför bruksderbyt, innan Sura sprang iväg i målprotokollet. 0–3 efter sex minuter blev 0–4 i den tolfte.

Per-Ols var inte alls med från start och det förstörde resten av matchen. Hemmagrabbarna vaknade till liv i slutet av perioden och målfarlige backen Emil Eriksson reducerade i powerplay.

Någon minut före paussignalen vandrade Marcus Collén in från högerkanten och drog in hemmalagets andra reducering. Per-Ols var på gång och första halvan av mellanakten var spännande. Målchanser avlöste varann åt bägge håll.

I periodens tionde minut svarade dock Per-Ols för en försvarsmiss. Man skulle skicka iväg bollen från egen zon, men bollen hamnade hos en Suraspelare som petade in 2–5, vilket sänkte hemmaskallarna. Man kämpade dock på, men det sista som hände i andra perioden var att man drog på sig en väldigt onödig utvisning. I spel fem mot fyra kom 6–2 i tredje periodens första minut. Resten var en uppvisning av vinnarlaget, Sura, som bjöd på ett par delikatesser fram till storsegern, 9–2.

– Det var roligt att möta mitt gamla lag, men... jag känner en hel del för grabbarna i Per-Ols, sade Surabacken Emanuel Vantaa, som spelade i Per-Ols förra året och gjorde ett av bortamålen.

– Vi fick en bra start och det var nog matchavgörande, annars hade nog matchbilden sett helt annorlunda ut.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons