Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Södra

Blomqvist: "Jag fick flera bra svar".

Annons
Fyramålsskytten William Klasén.

Det blev en riktig storseger för Fagersta södra i den första träningsmatchen på storplan. För mötet med Västerfärnebo IF på konstgräset i Avesta slutade med seger hela 8–1 (4–1) Det var en nöjd Nicklas Blomqvist, ny tränare i Södra fick en hel del positiva svar.

Man kan inte påstå att det var speciellt bra fotbollsväder när Fagersta Södra premiärspelade på stor plan för säsongen. Snön och blåsten gjorde det verkligen tufft för båda lagen. Trots detta bjöd Södra upp till bra fotboll.

Södra hade fått flera sena återbud på grund av sjukdom.

– Men de spelare som fick hoppa in gjorde det med den äran, säger Blomqvist.

Södra började starkt och på de första sju minuterna hade man gjort tre mål. Motståndarna hade gjort ett.

– Vi har pratat mycket teori inför den här matchen på fullstor plan, säger Blomqvist.

– Jag tycker att killarna visade att man tagit till sig det vi snackat om. Jag fick flera bra svar och trots många borta så klev de som nu fick chansen fram på ett bra sätt. Något som jag ser som mycket positivt är att trots att vi har en klar ledning så jobbade vi fullt ut i 90 minuter.

– Man brukar säga att resultaten i träningsmatcher inte spelar någon roll. Men nog är det skönt med en seger i första matchen även om det blev lite väl stora siffror. Nu kan vi jobba vidare på den inslagna vägen och både jag och killarna har fått ett kvitto på att det vi håller på med fungerar, säger Blomqvist.

Målskyttar för Södra var William Klasén, fyra, Sebastian Jansson, Jimmy Jönsson, Gustav Pettersson och Jama Hassan.

Annons