Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för VSK Bandy på Idrottsgalan – tog hem fyra priser: "Man får bli lite stolt över sig själv"

Det är inte bara på isen som VSK Bandy kammar hem det som går att vinna.
Även på Idrottsgalan blev det en rejäl prisskörd för Mesta Mästarna, när man tog hem fyra stycken priser.
– Självklart är det jättetrevligt och kul att vinna såna här priser. Det är ett bevis på att vi gör saker bra, och det stärker vårt självförtroende som lag också, säger Simon Jansson.

Annons

Simon Jansson fick priset som Årets idrottsprofil, samtidigt som hans lag vann två priser.

Det blev VSK Bandy som blev de stora galakungarna på Idrottsgalan Västerås under torsdagskvällen. Fyra gånger om fick medlemmar av laget kliva upp på scenen för att ta emot priser.

Hela laget fick ta emot priset som Årets lag, och P4 Västmanlands pris Glasmicken, samtidigt som Michael Carlsson utsågs till Årets tränare/ledare och Simon Jansson blev Årets idrottsprofil.

– Självklart är det jättetrevligt och kul att vinna såna här priser. Det är ett bevis på att vi gör saker bra, och det stärker vårt självförtroende som lag också, säger Simon Jansson i Sportens livesändning från galan.

Även om VSK Bandy försvarade sitt SM-guld i våras var det första gången för Simon Jansson, som kan se tillbaka på det bästa idrottsliga året han någonsin haft.

– Det är självklart det bästa bandyåret för mig, absolut. Vi vinner SM-guld, Svenska cupen och World Cup senast, och som grädde på moset får jag äran att ta emot det här priset. Man får bli lite stolt över sig själv, absolut, men jag har laget att tacka för mycket, säger Jansson.

För Michael Carlsson var det här andra året i rad han utsågs till Årets tränare på Idrottsgalan. Kanske inte så konstigt när man för sitt lag till SM-guld två år i rad.

– Jag är naturligtvis glad och tacksam för det. Vi hade ett bra år förra året, det hade vi, och jag är en del av laget också. Jag är tacksam och glad, och stolt också, säger Carlsson.

Årets tränare, Michael Carlsson, i Sportens studio.

Trots att han två år i rad utsetts till Årets tränare tycker han fortfarande att han har mycket att utveckla, både för sig själv och för laget.

– Det är allting, liksom. Vi utvecklas varje träning och lägger till nya saker. Spelarna och jag märker när det funkar bra, och så tränar vi lite mer på det, och när det sitter går vi över på nästa grej. Vi vässar oss hela tiden, samtidigt som vi håller det ganska enkelt ändå. Det är inte så invecklat, alla måste bidra när vi spelar och att vi utnyttjar varandra när vi är ute och spelar.

Elitserien har som bekant inte börjat på bästa sätt för VSK Bandy efter World Cup-titeln, men det råder ingen tvekan om att man fortfarande siktar på att vara bäst.

– Självklart vill vi tillbaka till Tele2 Arena och spela final, det är vårt största mål. Nu har det börjat som det har gjort i början av säsongen, men vi känner oss väldigt starka ändå. Även om vissa resultat har gått emot oss tycker jag att vi har spelat bra. Vårt mål står fast, att vi ska vinna SM-guld, säger Simon Jansson.

En kväll som denna handlade såklart inte bara om VSK Bandy, utan om idrotten i hela Västerås. Och den idrottsintresserade Michael Carlsson tycker att stadens idrott är något på spåren.

– Jag tycker att vi är på gång. Jag tycker att fotbollen är på gång i stan, VIK tar omtag, handbollstjejerna slog Sävehof här, innebandyn, jag tycker att vi är på gång överallt. Så det är bara att fortsätta köra liksom, att man fortsätter ta kliv och inte är nöjd. Ibland åker man på bakslag, men då får man ta kliv tillbaka. Men ibland måste man ta ett kliv tillbaka för att ta ett rejält kliv framåt sen, så att man inte grottar ner sig utan att man sätter upp ett mål och siktar på det, säger Carlsson.

FAKTA: Alla vinnare från Idrottsgalan Västerås

VLT-priset: Frida Hansdotter, Norbergs SLK

Årets idrottsprofil: Simon Jansson, VSK Bandy

Årets paraidrottare: Joakim Björkman, Frösåker GCC

Årets tränare/ledare: Michael Carlsson, VSK Bandy

Årets ungdomstränare: Claes Orest, VästeråsIrsta Damjuniorer

Årets eldsjäl: Sebastian Eriksson, Romfartuna GIF

Årets rookie: Vilma Olsson, Västerås Roedeers

Årets prestation: VästeråsIrsta Damjuniorer

Årets lag: VSK Bandy

Årets ungdomslag/profil: Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby IBK

P4 Västmanlands glasmicken: VSK Bandy

Mer läsning

Annons