Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvreta svenska mästare

Storvreta och Linköping bjöd på en helt galen SM-final. Till slut drog Uppsalalaget det längsta strået och vann med 5-4.

Annons

Första perioden:

Efter en jämn start var det Storvreta som gjorde första målet. Efter ett blixtrande anfall stänkte Albin Sjögren in ledningsmålet bakom en chanslös Robin Laakso.

Linköping jobbade sig sakta in i matchen och hade gott om lägen att kvittera. Bland annat ett ribbskott och en missad straff, men i stället för 1-1 kunde Storvreta utöka till 2-0. Mattias Samuelsson drog iväg ett jätteskott rakt upp i nättaket. 2-0 var ställningen efter första 20 minuterna. Skotten var 4-12 till Linköping.

Andra perioden:

Linköping fick en drömstart och reducerade efter bara 39 sekunder. Sen växte Storvreta in i matchen igen och gjorde 3-1 genom Jimmie Pettersson.

Linköping vände dock på steken, reducerade till 2-3 och krigade även in kvitteringen till 3-3. En galen period.

Tredje perioden:

Linköping fortsatte sedan med att göra 4-3 tidigt i tredje, men den här finalen var långt i från över. Storvreta hade en ny vändning inom sig. Albin Sjögren kvitterade till 4-4.

10.17 in i tredje kom avgörandet. Storvretakaptenen Mattias Samuelssson blev stor guldhjälte när han tryckte in 5-4-målet, snyggt framspelad av Jimmie Pettersson.

SM-guldet 2016 gick till Storvreta.

Tidigare under lördagen möttes även Pixbo Wallenstan och Kais Mora i damernas final.Efter en högdramatisk målfest stod till slut Pixbo som vinnare med uddamålet 6-5 inför 13 456 åskådare.

Mer läsning

Annons