Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för tidigare FAIK-tränare

”Att vi skulle leda serien var det nog inte många som trodde”.

Annons
Mikael Holmqvist lyckas bra i Borlänge.

Förra säsongen tog Mikael Holmqvist Fagersta AIK till kvalserien till division 1. Sedan gick Holmqvist vidare till Borlänge HF, som spelar i just ettan.

Där har laget gjort succé. Först blev det seger i division 1, västra. Och nu leder Borlänge allettan, norra, när sju av 14 matcher är spelade.

– Målet var förestås att ta en plats i allettan. Men sedan har det ju gått väldigt bra. Att vi skulle leda allettan var det nog inte många som trodde, säger Mikael Holmqvist.

Självklart var det ett stort steg för Holmqvist att byta division 2 om division 1.

– Det var ett jättekliv, vi tränar mer och vi har ett ungt lag där alla vill bli bättre. Du måste hela tiden utmana spelarna. Sedan har vi en väldigt bra ledarstab, säger Holmqvist.

Borlänge inledde seriespelet med att vinna division 1, västra, två poäng före Kumla HC. Med det var en plats i allettan, norra, säkrad. Där har Borlänge hittills vunnit fem av sju matcher, förlorat en och spelat en oavgjord.

Till helgen väntar två tuffa bortamatcher, Kalix på lördag och Kiruna på söndag. Lag som Borlänge besegrade på hemmais gångna helgen.

– Vi åker upp till Kalix på fredag, så resan ska inte vara något problem. Det blir nog svårare att ta poäng. Men vi ska göra allt vi kan för att ta poäng, säger Holmqvist.

Att Borlänge går bra som lag, märks på publiksiffrorna. Fram till jul låg snittet på drygt 350 personer. I helgens matcher räknade Borlänge in 628 personer mot Kalix och 849 mot Kiruna.

– Det här är ett jättelyft för hockeyn i Borlänge, säger Holmqvist.

Håller Borlänge förstaplatsen i allettan tar laget en direktplats i kvalserien till allsvenskan. Skulle Borlänge tappa förstaplatsen, men ta en plats mellan två och fem, väntar playoff till kvalserien till allsvenskan.

– Då är det lång väg till kvalserien med tre vändor med playoff, säger Holmqvist.

Håller du någon koll på hur det går för FAIK?

– Jo, men det är klart att jag gör. Det verkar vara lite upp och ned, säger Holmqvist.

Aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons