Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé i första hemmamatchen

"Nu får vi lite arbetsro".

Annons
Nyförvärvet Jani Muntila presenterade sig för sin nya hemmapublik.

FC Europa Juniors bjöd på hårt motstånd, men orkade inte stå emot hemmalaget Per-Ols IBF i 60 minuter. I tredje perioden drog Fagerstalaget ifrån och vann den viktiga sexpoängsmatchen med 8–3 (2–1, 1–1, 5–1).

Det small till, tre gånger om, direkt i inledningen av matchen. Samuel Jansson skickade in 1–0 i den andra minuten och lagkapten Daniel Snickars drog in 2–1 från slottet strax efter.

Nyförvärvet Jani Muntila presenterade sig för första gången för sin nya hemmapublik på lördagen. Muntila matchades hårt och spelade säkert och stabilt från början till slut.

– Jag vet min roll i laget och får ta vara på det jag får, men det är kul med förtroendet, även om det tog lite på krafterna. Säger tränaren att jag ska spela så spelar jag, menar Västeråsaren.

– Det kändes bra idag, även om det tog ett tag innan det rullade på riktigt bra. Försvararen Muntila har mäktat med nio poäng framåt på de tre matcher han spelat. Mot FC Europa började han med att assistera till 2–1 och 3–1. I powerplay satte han viktiga 5–2 och efter att ha suttit på botbänken kontrade han in 6–3, framspelad av Eric Hult. Femman med Muntila, Hult bakom Granquist, Snickars och Bäckman imponerade och gjorde det ständigt svårt för Västeråslaget. Muntila imponerades mest av lagkamraten i buren, Mats Karlsson.

– Han var fruktansvärt bra.

Läs mer om matchen i måndagens Fagersta-Posten

Mer läsning

Annons