Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundström förlänger med VIF

"Skönt att det är klart".

Annons
Oliver Sundström, till vänster, som här jublar tillsammans med Petter Andersson förlänger kontraktet med Västanfors.

Säsongen är långt ifrån slut. Men redan har Västanfors börjat att se om sitt hus inför nästa vinter.

Först att förlänga kontraktet blev Oliver Sundström som skrivit på för tre säsonger till.

- Skönt att det är klart. Det känns som att vi har något riktigt bra på gång, och då vill jag vara med på hela resan, säger Oliver Sundström.

22-årige Sundström har den här vintern fått en delvis ny roll i laget. Nu får han jobba mer defensivt än tidigare. Något som passar bra. Och fått honom att lyfta sig ett steg som spelare.

- Att jobba mer defensivt passar mig bättre, men vi har verkligen fått ihop det här som grupp riktigt bra, säger Sundström.

Västanfors har så här långt klarat sig överraskande bra i allsvenskan. Förmodligen bättre än vad många trodde med tanke på den friplats laget fick. Målsättningen är fortfarande att ha två lag efter sig när serien är slut.

- Nu gäller det att vi krigar på. Att vi tar så många poäng som det bara går, säger Sundström.

Till helgen väntar två tuffa matcher, Falun borta på lördag och Haparandatornio hemma på söndag.

- Vi ska ge allt för två segrar. Det blir tufft, men på söndag är Sergey (Likahachev) tillbaka efter sin avstängning. Han har saknats i laget, säger Sundström.

Samtidigt är det klart att Jonas Thilén lämnar Västanfors. Thilén som kom till klubben från Tillberga inför den här säsongen, men har inte fått så mycket speltid. Nu har han och Västanfors kommit överens om att han får lämna och fortsättningen ska han spela för Köping.

Mer läsning

Annons