Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen gör kometkarriär i triathlon

Cecilia Czarnecki gjorde triathlondebut på ungdoms-SM för drygt en månad sedan - och tog hem guldet.Nu väntar landslagsdebut till helgen när ungdoms-EM avgörs i Spanien.- Helt galet. Jag har inte riktigt förstått att jag ska få sätta på mig en landslagsdräkt, säger hon till Fagersta-Posten.

Annons

Till vardags sysslar Norbergstjejen Cecilia Czarnecki med cykling och simning. Men i mitten av juni ställde hon upp i ungdoms-SM i triathlon. Det gick så pass bra att hon tog hem hela rubbet - med en rejäl marginal ner till tvåan.

- Jag ställde upp på ren chans och slog alla andra med nästan med tre minuter. Det var ren utklassning och jag förstod ingenting, säger hon.

Kort därpå fick Czarnecki beskedet att hon skulle få åka på ungdoms-EM i spanska Banyoles och därmed få representera Sverige för första gången.

- Det känns jättestort att få representera sitt land. Jag är ju van att representera Norbergs CK eller Ludvika SS, säger hon.

Tävlingen hon är uttagen till är lagstafetten i triathlon och tillsammans med två landslagskollegor ska hon försöka lotsa Sverige till framgångar. Distansen de kommer tävla i är sprint, vilket innebär 265 meter simning, 6 kilometer cykling och 1,6 kilometer löpning.

Tävlingen avgörs under söndagen 26 juli med start klockan 9.00

LÄS MER: I onsdagens tidningsupplaga av Fagersta-Posten finns en längre intervju med supertalangen Cecilia Czarnecki. Där berättar hon mer hur det gick till när hon gick från att ha gjort sin första triathlontävling till att bli landslagstriathlet på drygt två månader.

Mer läsning

Annons