Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen redo för nytt äventyr

Jeremia Hoppe har gjort sig känd i wakeboardvärlden för sina spektakulära tricks. Nu ska Fagerstas egen supertalang ta efter sin förebild. Alfons Hertz gör sig redo för nästa stora äventyr: Tre veckor i världens bästa parker.

Annons
Alfons Hertz siktar på att komma in på RIG i Fagersta.

När Fagersta Cable Park byggdes fick Alfons Hertz upp ögonen för wakeboardåkandet. I fjol tillbringade han timme efter timme, dag efter dag, i parken. Hela sommaren var han där och lärde sig mer och mer.

Hertz är bara 14 år gammal, men redan nu tror wakeboardkännare att han har en ljus framtid till mötes.

Så till den milda grad att tränaren Eric Marberg bjöd med honom till träningslägret i USA, dit eleverna på riksgymnasiet i Fagersta åker.

– Han frågade mig i somras. Jag trodde att han skämtade, berättar Hertz.

Men det var inget skämt. Marberg såg potentialen i Hertz och ville ha med honom. Under lördagen är det äntligen dags. Då går flyget till Dallas, där han ska åka tillsammans med gymnasieeleverna i tre veckor. Och kabelparkerna där är något helt annat än den på Eskiln.

– Jag vet att parkerna där är väldigt bra. De är bland de bästa i världen. Och vi ska åka runt mellan fyra olika också, säger Hertz märkbart exalterad.

Under EM på Eskiln i somras var självklart Hertz på plats och tittade. Där följde han wakeboardprofilen Jeremia Hoppe. Och på frågan vem som är Hertz förebild är svaret givet:

– Det är helt klart Hoppe. Jag brukar åka med honom ibland och jag har varit hemma hos honom i Uddevalla. Han sätter tricks som ingen annan i hela världen har gjort. Och han är inte heller feg för att lära ut sina tricks. Han peppar mig alltid. Jag försöker härma honom så mycket jag kan. För det verkar ju som att hans tricks går hem på tävlingarna.

Hertz går bara i åttan på Risbroskolan. Men redan nu vet han var han ska studera om två år. Han ska göra allt för att komma in på riksgymnasiet på Brinellskolan. Men då krävs det att han ligger i.

– I somras utvecklades jag mycket. Så jag hoppas att jag kommer in. Men jag måste ha bra betyg och jag måste åka bra.

Redan nu har dock Hertz visat upp sig för Wakeboardsverige. Han vann den prestigefyllda tävlingen Battle of the Backyard, som bröderna Hoppe arrangerar i Uddevalla. Och till sommaren satsar han hårt på SM. Senast, när han var helt fräsch inom sporten, kom han fyra. Nu är förhoppningarna om en medalj större.

Och målet med karriären?– Jag ska bli bäst i världen. Och proffs så klart.

Läs mer: Mentorn Bengt Marberg uttalar sig om Hertz chanser att komma in på RIG i Fagersta. Läs i fredagens FP.

Annons