Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår match väntar igen för Per-Ols: "Det är tuffast möjliga"

Spelschemat gör inte Per-Ols några tjänster i säsongsinledningen. Efter en av seriens svåraste bortamatcher väntar nu hemmapremiär mot en annan av favoriterna.

Annons
Simon Granquist riskerar att missa onsdagskvällens match med en vadskada.

Det blev premiärförlust med 4-2 borta mot Skälby. Nu väntar ny match för Per-Ols herrar, när det är dags för hemmapremiär när Kungsör kommer på besök på onsdagskvällen klockan 19. Det är en ordentligt svår start på serien för Per-Ols.

– Absolut, det är tuffast möjliga. Det är de två tuffaste lagen på pappret, säger lagets tränare Martin Bängs.

Kungsör missade en kvalplats med minsta möjliga marginal förra säsongen, då laget slutade femma i tabellen. Det är ett motstånd som Per-Ols har hyfsad koll på.

– Vi har inte mött Kungsör i sig så mycket, men de har många spelare vi har stött på tidigare. Bland annat har flera spelare från Nyfors som vi mötte i ettan förra året gått dit, och även Per-Olsbekantingen Jani Muntila. Så vi känner till dem ganska väl, säger Bängs.

Vad är det för typ av lag?

– Nu har jag inte sett dem i år, men de är ett ganska offensivt lag på pappret med mycket individuell talang.

Per-Ols har haft en och en halv vecka på sig sedan premiären att slipa på sitt spel, och fokus har legat på att göra mer mål.

– Vi har haft fokus på spel fem mot fem. Defensiven sitter bra, offensiven är det som vi lagt mest fokus på.

Laget riskerar att komma till spel utan viktige forwarden Simon Granquist, som har problem med en vad och testades under tisdagskvällens träning. Missar matchen gör definitivt Victor Guldbrandsson, som skadade sig i premiären. Martin Bängs hoppas oavsett vilka spelare som står på banan att de ska spela inför en månghövdad hemmapublik.

– Absolut, vi räknar med ett gott stöd.

Mer läsning

Annons