Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktiken fällde Skinnskatteberg

Emil Johansson plockades bort. Skinnskatteberg slarvade i passningsspelet. Och Skultuna satte sina chanser. Det gav SSK:s första förlust i serien med 3–1.

Annons

Skinnskatteberg hade chansen att dra ifrån till en trepoängsledning i serien. Men då krävdes vinst mot Skultuna. Något som skulle visa sig var lättare sagt än gjort.

Speciellt när Skinnskatteberg själva satte sig i klistret genom att slarva rejält i det egna spelet.

– Vi var inte sämre än Skultuna, men vi gjorde ingen riktigt bra match heller. Det var en trång plan och de gjorde det bra, säger Skinnskattebergs tränare Patrik Parkatti.

Och det som Skultuna gjorde bra var det taktiska. De visste att Emil Johansson var Skinnskattebergs spelfördelare och offensiva kraft – därför plockades han bort tidigt i matchen.

När samtidigt Skinnskatteberg inte slog passningarna rätt passade Skultuna på att dra ifrån i målprotokollet. 1–0 och 2–0 kom inom en femminutersperiod efter en dryg halvtimme. Och värre skulle det bli. Bara några minuter in i den andra halvleken gjorde laget 3–0.

– De spelade annorlunda än vi och vi var uddlösa. De lyfte bollen mot sina forwards som stack i djupet, säger Parkatti och fortsätter:

– De tog ner oss, men samtidigt var det vi som var slarviga i passningsspelet. Stämmer inte det stämmer ingenting för oss. Vi vill spela bollen från backarna via mittfältet och upp till våra forwards.

Bara några minuter efter Skultunas 3–0-mål reducerade ändå Mattias Sundberg till 3–1. Han fick bollen efter en frispark, dribblade bort en spelare och la bollen till höger om målvakten.

På söndag får SSK äntligen spela på hemmaplan. Då väntar Sörstafors-Kolbäck FK på Hedströmmen.

– Det ska bli underbart att komma hem, säger Parkatti.

Annons