Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen Ehsan till elitläger

Till vardags rullar han boll på Fagersta Södra herrlags mittfält. Men medan hans klubblag har semestervila så ska Ehsan representera Västmanland på elitlägret i Halmstad.

Annons

Varje år samlas landets bästa 15-åringar i Halmstad för att träna och för att spela träningsmatcher.

Varje län kommer dit med var sitt lag bestående av de 16 bästa spelarna som de kan skrapa fram.

För första gången på länge så är en spelare från Fagersta uttagen för att få representera Västmanland. Hans namn är Ehsan Hosaini.

– Nog är jag lite nervös. Man har ju hört mycket om att scouter och så vidare är där. Man kan ju bli något av det här, det är största chansen jag haft hittills, säger han.

Lägret startar söndag den 3 juli och tar slut på fredag den 8 juli. Under den tiden kommer de ha flera träningspass tillsammans med instruktörer från Svenska fotbollsförbundet (SvFF).

De kommer även få föreläsningar om kost, förebyggande av skador och en föreläsning av den blivande förbundskaptenen för Pojkar 15, Magnus Wikman.

– Även om det är nervöst så är det bara till att gilla läget, säger Ehsan Hosaini.

Det är inte bara omgivningen som är ny när han åker ner till lägret i Halmstad. Han kommer även att spela på en annan position än vad han gör till vardags i Fagersta Södra.

I stället för att spela mittfältare så flyttas han ner till backlinjen.

– De testade mig som mittback och det passade bra tyckte de, eftersom jag snackar väldigt mycket på plan, säger han.

Men bytet av position är inget som påverkar honom.

– Jag har alltid lärt mig att spela där jag får plats så jag är van vid att hoppa omkring mycket.

Att gå från att spela A-lagsmatcher för Fagersta Södra, till att spela med 15-åringar är ett ganska stort steg. Och det är så att Ehsan får anpassa sitt spel efter det.

– Här i A-laget är det mycket hårda smällar och närkamper, det går aldrig att slappna av. Spelare kan ju vara hur stora som helst, säger han.

– När jag spelar med dem i min ålder så får man mer tid med bollen, men samtidigt så blir man lite fegare i närkamperna. Vissa är så små så att man blir rädd för att göra dem illa, säger Ehsan Hosaini.

Men oavsett allt som händer på sidan om med scouter, föreläsningar och förbundskaptener så är det en sak Ehsan tar med sig av det här.

– Det känns riktigt bra att man är bland de bästa.

Mer läsning

Annons