Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen övertalad – skriver på för VIF

Lagbygget fortsätter. Nu har den unge talangen Jesper Granström till slut bestämt sig för att fortsätta i Västanfors IF nästa säsong.
– Jag ville ha pejl på om de ville satsa på mig, säger han.

Annons
Jesper Granström blir sin moderklubb trogen.

Junioren Jesper Granström fick chansen att visa upp sig framför allt i slutet av säsongen i Västanfors. Och som han tog den chansen. På de två sista matcherna gjorde han fyra mål.

Ledningen har länge legat på Granström om att skriva på ett nytt kontrakt. Och till slut blev han övertalad – och övertygad.

– Jag ville vänta till efter säsongen eftersom det blev ganska mycket bandy. Jag spelade 44 matcher i fem olika lag, säger Jesper Granström och fortsätter:

– ”Björta” (Björn Forsberg, sportchef) har legat på att jag ska skriva på, men jag har velat ta det lugnt med beslutet och väga för- och nackdelar.

I mitten av förra veckan hade Granström ett möte med Forsberg och de två tränarna Olle Wiberg och Jonas Hildén. Då lyckades de övertyga honom om att krita på. I söndags tog han det slutgiltiga beslutet och bekräftade det för Forsberg.

– Jag hade ett bra snack med dem. Då kändes det bra och jag ville köra vidare.

Vad sa de för att övertala dig?– Jag ville ha pejl på om de ville satsa på mig. Jag vill vara med på tåget och spela i Västanfors. Samtidigt är det alltid kul om vi går upp i allsvenskan igen. Jag vill vara med på den resan.

Sportchefen Björn Forsberg är förstås nöjd med att hans erfarne och mest meriterade junior har valt att fortsätta.

– Nu kommer han att vara skriven hos oss också, det är bra, säger Forsberg.

Granström var kontrakterad med Västerås SK under den gångna säsongen, men nu kommer han alltså att tillhöra Västanfors. Trots det är det möjligt att det blir en utlåning till VSK.

– Jag avslutade säsongen i Västerås för en vecka sedan. Det första jag fick höra var att de ville ha kvar mig. Så det är troligt att det blir ett samarbete igen, säger Granström som spelade med både VSK:s P18- och P20-lag under säsongen.

Känner du att du utvecklas i Västerås också?– Absolut. De har gett mig 26 matcher under säsongen. Hade jag inte haft dem hade jag inte utvecklats lika mycket. Och att gå på fullstor plan redan 14 augusti ger mycket.

Nu siktar dock Granström på att spela sig till mer istid i Västanfors a-lag.

– Jag fick spela mycket i slutet och då kom målen också. Det var kul att avsluta så. Nu siktar jag på att göra trippelt så många mål nästa säsong. Minst 10 får det bli.

Annons