Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen väljer Södra före SSK

Han lämnade sin moderklubb för Skinnskatteberg för tre säsonger sedan. Nu är William Klasén tillbaka i Fagersta Södra.
– Det ska bli kanonkul, säger Klasén.

Annons

Det tog inte lång tid för Fagersta Södra att få klart sitt första nyförvärv. Redan nu är William Klasén i princip klar för en övergång från Skinnskatteberg.

– Jag har inte skrivit på några papper, men jag är så gott som klar. Det ska bli kanonkul att komma tillbaka till Södra, säger William Klasén.

Forwarden har de senaste tre säsongerna spelat med division 5-laget SSK, men väljer alltså nu att testa vingarna i division 4.

– Skinnskatteberg har gjort ett bra jobb med honom, han har mognat och blivit en tongivande forward. Han är en oslipad diamant, de har slipat honom väl. Det är ett bra förvärv för oss, säger Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec.

Hur länge har du följt honom?– Vi har haft ögonen på honom i två år.

Så varför agerar ni först nu?– Förra året ville han spela kvar i Skinnsberg för att få spela i seniorverksamheten. Det valet var bra för honom, han utvecklades som person och spelare. Nu är det upp till honom att ta chansen att spela i division 4.

Även Klasén är nöjd med sin tid i SSK.

– Jag har haft det bra i Skinnsberg, absolut. Jag har fått spela seniorfotboll och det har känts bättre varje säsong, säger han och fortsätter:

– I år har det gått bra. Jag har blivit tuffare. Det ger mer att möta vuxna spelare än pojklagsspelare.

Klasén, som bara är 18 år, är tänkt som en ersättare till Johan Adamsson om han nu väljer att lägga skorna på hyllan.

– Adamsson är ett osäkert kort varje år. Hos William finns det mycket att bygga på, han är utvecklingsbar. Speciellt när vi har vår offensive tränare Kronlund.

Så Klasén är tänkt som en ersättare?– Visst är det så. Men det är vår stora förhoppning att Adamsson fortsätter och att William får spela bredvid honom i ett år. William är i en bra ålder, han vill någonting med fotbollen. Nu kände han att det var dags. Han har en bra karaktär och passar in i modellen jag letar efter, säger Trsavec.

Från Skinnskattebergs sida är det inga sura miner, trots att laget tappar en viktig spelare till nästa säsong.

– Om han vill gå dit accepeterar vi det. Det är inga hard feelings mellan oss. Han är en bra fotbollskille och har bra talang, säger SSK:s tränare Patrik Parkatti.

Du som tränare, vad säger du om hans senaste säsong?– Han har blandat och gett litegrann. Han kan ha en lite högre lägstanivå. Men det är en bra kille, han har alla förutsättningar att bli en bra fotbollsspelare om han fortsätter att satsa. Han är teknisk och snabb.

Mer läsning

Annons