Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade ledningen tre gånger om

"Vi hade inte det rätta flytet."

Annons
Emma Adolfsson gjorde första målet för Per-Ols mot Arboga.

Tre gånger om hade Per-Ols damer ledningen borta mot toppkonkurrenten IFK Arboga IBK. Trots detta åkte man hem utan poäng, efter en hemmavändning i andra perioden. 7–4 (2–2, 4–2, 1–0) blev slutresultatet.

Per-Ols fick en smakstart på matchen när Emma Adolfsson tog emot ett långt utkast av Rebecka Lindberg, rundade målvakten och petade in 0–1.

Per-Ols tog sedan ledningen två gånger till, men Arboga svarade med snabba kvitteringar. Men när Per-Ols fick ett powerplay så slarvade man i passningsspelet. Arboga bröt och kontrade in 4–3.

Med två sena mål drog de också ifrån och hade 6–4 inför sista. Där försökte Per-Ols, men i offensiven blottade man sig bakåt och någon minut från slutet avgjorde Arboga med ett 7-4-mål.

– Vi gjorde en ganska bra match och 2–2 efter första kändes inte rättvist, då vi var bättre. Vi var med i matchen, kämpade och slet, men slarvade och hade inte det rätta flytet i de avgörande lägena, säger tränaren Pasi Leinonen.

Arboga passerade Per-Ols, som halkade ned på femte plats i tabellen. De övriga topplagen har dessutom en match mindre spelad än Fagerstalaget.

Efter uppehållet väntar suveräna serieledaren Lillån IBK på bortaplan för Per-Ols. En ny tuff batalj står alltså på schemat.

Mer läsning

Annons