Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade ledningen två gånger

"Vi visade ett kollektivt bra försvarsarbete i 65 minuter".

Annons
William Klasén på jakt mot Kungsör.

Fagersta Södra fortsätter att spela bra. Hemma mot Kungsör räckte det dock bara till en poäng. Matchen slutade 2–2 (1–0) efter att hemmalaget haft ledningen två gånger om. Tränare Nicklas Blomqvist sa att han var nöjd med spelet i 65 minuter.

Serietvåan Kungsör på besök på Onsjövallen skulle betyda en ny tuff match för Södragrabbarna. Den inledande kvarten var det gästerna som hade det mesta av spelet.

Hemmalaget var dock inte ofarligt. Efter hand som tiden gick var det Södra som tog över. 1–0 kom efter ett mycket snyggt anfall där Wille Klasén spelade fram Johan Adamsson som kunde sätta bollen i mål från nära håll.

Hemmalaget hade också bud på ytterligare mål men 1–0 stod sig till pausvilan.

Kungsör kom ut taggat ordentligt till den andra halvleken. Kvitteringen kom innan man spelat fem minuter. Det var ett passivt hemmaförsvar som tillät en Kungsörsforward att sikta två gånger om innan han laddade och satte bollen i nät.

Efter målet hittade hemmalaget rätt i sitt spel igen. Det blev en riktigt hård press mot gästernas mål. Södra tog också ledningen efter det att Johan Adamsson fällts i straffområdet. 2–1 satte Wille Klasén säkert. Efter det målet såg det ut som hemmalaget hade full koll på tillställningen. Men lite tafatt hemmaspel gjorde att Kungsör kunde kvittera.

Tränare Nicklas Blomqvist var efter matchen nöjd med killarnas insats i 60-65 minuter:

– Jag tycker att vi visade ett kollektivt bra försvarsarbete i dryga timman. Det var lite olyckligt att de kunde kvittera så tidigt i den andra halvleken. Sedan tycker jag vi kommer igen bra efter straffmålet. På slutet tappar vi i vår aggressivitet och blir satta under press. Jag tycker det är bra med oavgjort i dag. Vi har spelat riktigt bra i de två senaste matcherna.

Bra i Södra denna afton var Daniel Hedlund i målet och Claes Gustafsson i backlinjen.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons