Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappade två poäng

"Vi borde dödat matchen".

Annons
William Larsson sätter 1–0.

En poäng borde ha varit tre. Norbergs AIF var det bättre laget, men tappade två poäng, efter att mittenkollegan Värhulta AIS kvitterat på straff, med kvarten kvar att spela.

Hemmalaget bjöd på fin fotboll i första halvlek, där Värhulta krigade på bra och stod emot länge.

NAIF hade de flesta chanserna, men saknade udden längst fram. Halvvägs in i halvleken stack dock spjutspetsen William Larsson på en lång genomskärare.

I duell med två bortaförsvarare hann han först och petade bollen förbi en utrusande målvakt. I slutet av halvleken hade Niklas Karlsson och Axel Östberg varsitt fint läge att öka på, men 1–0 stod sig till halvtid.

I andra var det fortsatt kamp på planen och chansfattigt. NAIF fick dock ett gyllene läge att punktera tillställningen efter 20 minuters spel. Man blev tilldömda en straff, men denna placerades högt över ribban.

I slutet stack gästerna upp och hemmamålvakten Fitim Gegaj fick avvärja några chanser. Med kvarten kvar var dock Gegaj sen in i en duell och fällde en bortaspelare.

Straffen var tveksam då bollen var på väg över kortlinjen och Värhultaspelaren ej hade någon chans att nå den. Gegaj var sedan chanslös på straffsparken, då bollen slank in tätt intill hans högra stolpe.

1–1 stod sig till domaren blåste av och hemmatränaren Stefan Holm var inte nöjd efteråt:

– Vi borde ha avgjort tidigare, men vi har svårt att sätta våra chanser. En sådan här match ska vi döda tidigare. De hade ett skott på mål, och det var straffen ...

Adam Östberg och Rikard Molnar kvitterade ut bäst betyg av hemmakillarna.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons