Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar sikte på ny vinter

”Det blir en spännande säsong”.

Annons
Frida Hansdotter, Norberg.

Hela 19 damer och 18 herrar är till kommande säsong 2015/2016 uttagna till de olika alpina träningsgrupperna, ett av det större alpina landslagen på senare år. En av åkarna är förstås Norbergs Frida Hansdotter.

2019 är det alpina VM på hemmaplan i Åre, där är målet för det svenska alpina landslaget att ha fyra startande i varje disciplin, både herrar och damer. En av nyckelfaktorerna till succén 2007 var just den nationella framgången. Till nästa säsong har så laguppställningen breddats, där grupperna för Europacup och juniorer utökats.

– Vi kände att vi måste lägga mera krut på de yngre åkarna så vi har en mer slagkraftig uppställning när det blir VM på hemmaplan, säger Ville Bylin, alpin chef i ett pressmeddelande.

På herrsidan har ett juniorlag lyfts in igen, där fokus för de åkarna kommer bli att etablera sig bra på FIS-tävlingar i Sverige och Europa. Världscuplaget på herrsidan är väletablerat och stabilt, speciellt i slalom där de förra säsongen hade hela sju herrar topp 25.

På damsidan är det en stark grupp med hela tio redan etablerade åkare i Världscupen. För damjuniorerna har gruppen utökats med några åkare till som visat framfötterna under förra säsongen.

– Det kommer bli en spännande säsong som väntar, där flera av våra åkare på damsidan har chans att ta hem grencuper och topplaceringar på världscuptävlingar, säger Anders Sundqvist, sportchef.

Närmast står fys- och sommarträning på programmet tills i augusti är det dags att stå på snö igen. För de alpina åkarna väntar sen en mellansäsong utan mästerskap, där fokus kommer ligga på den totala världscupen och respektive grencuper.

Damtruppen: Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK,Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK, Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Nathalie Eklund, Leksands SLK, Kajsa Kling, Åre SLK, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, Sara Hector, Kungsbergets AK, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK.

Herrtruppen: Markus Larsson, Karlstad SLK, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina, Calle Lind, Bergsjö-Hassela Alpina, Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK, Mattias Hargin, Huddinge SK och Matts Olsson, Valfjällets SLK.

Mer läsning

Annons