Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testar nya grepp på mattan

Bergslagscupen firade 42.

Annons
Deltagare från Norbergs BK.

Den 42:a upplagan av Bergslagscupen avgjordes under söndagen. Hela 203 deltagare hade mött upp, från Umeå i norr till Stockholm i söder. Det blev flera fina framgångar för både AK Stålpojkarna och Norbergs BK.

Det var en hel del både svett och tårar i Fagerstahallen när Bergslagscupen avgjordes. Det brottades på tre mattor och det bjöds på en rad verkligt tuffa matcher.

Hela 315 matcher avgjordes under söndagen. Riktigt roligt att brottningen börjar öka i antalet utövare. Den stora ökningen ligger bland flickor men även bland killar är det en ökning.

Deltagarna från AK Stålpojkarna och Norbergs BK visade fina takter. Bland annat vann Vilmer Rosenbrant, Stålpojkarna, klassen knattar 23 kilo. Norbergs Karl Eklöf vann klassen knattar 52 kilo. Men även i övrigt visade de lokala brottarna fina takter.

Något som nu börjar komma allt mer är det nya sättet att arrangera. För att spara tid så får deltagarna väga in hemma och sedan skicka in uppgiften om vikten via nätet. Arrangörerna parar sedan samman brottarna efter vikt. Kvällen innan kommer matchlistan ut.

I den viktklass man har får man sedan möta alla, vilket betyder att alla får två till tre matcher. För att kolla att vikten stämmer så tas det stickprov.

Tanken med detta är att spara tid och deltagarna vet när deras grupp startar. Sedan är det för att få bort bantningen bland de unga brottarna. Ändringen har sanktionerats av Svenska brottningsförbundet och flera föreningar har tagit efter.

Årets cup fick högsta betyg av deltagarna. Åter har AKS visat att man kan arrangera något som förbundet också har sett. Detta gör att man åter vill förlägga läger till Fagersta för både herr- och dambrottare på hög nivå.

Norberg slutade på tredje plats i klubbtävlingen efter Sundsvall och Huddinge. Stålpojkarna kom 16:e plats av 30 startande klubbar.

Alla resultat från Bergslagscupen finns här

Mer läsning

Annons