Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig succé för Skogs nya lag

Andra träningen inför säsongen för Skogs IBS damer. Och redan över tre potentiella femmor.Då hyllar tränaren Rickard Carlsson drivet i det nyskapade laget.

Annons
Skogs IBS damer har redan lockat många spelare till träningarna.

Skogs ordförande Mattias Björlestrand har tillsammans med Rickard Carlsson dragit i gång damlaget till den kommande säsongen.

Allt startade som en Facebookgrupp och ledde till att fler och fler blev intresserade.

– Det droppade in tjejer titt som tätt. Då kände både jag och Björlestrand att det kanske skulle fungera, säger Carlsson.

Och visst ser satsningen ut att bli verklighet. Under torsdagskvällen hade damerna sin andra träning. Och det var – precis som på den första träningen – över 15 personer där.

Men trots de många spelarna och det stora intresset vill inte Carlsson säga för mycket om målen med säsongen.

– Jag stack ut hakan förra året när det gällde herrarna och sa att vi skulle hamna på den övre halvan. Något sådant tänker jag inte uttala mig om i år. Men som det såg ut på träningen kan vi nog ta några matcher.

Det är en blandad kompott damer som nu ska representera Skogs färger i division 3. Någon har tidigare gått på innebandygymnasiet i Mora, några är nybörjare, några har tidigare spelat i Per-Ols ungdomslag. Och några kommer från Skogs egna led.

Det som Carlsson, som tränare, gillar med damerna är att det är helt annorlunda än att jobba med herrarna i föreningen.

– Det är ett helt annat driv i tjejer än i killar. När de väl bestämmer sig för att göra något gör de det fullt ut.

– Så var det inte med herrarna förra året. Första träningen var vi 15-16 spelare. Då sa vi att vi skulle köra, men det blev inte så ändå. Det mattades av under säsongen och ibland kunde vi åka på match med bara sju spelare. Riktigt så kommer det inte vara här, tror jag. Här är det ett annat driv.

Mer läsning

Annons