Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i allsvenskan

"Alla spelade på riktigt hög nivå i dag".

Annons
Triss får spela i allsvenskan igen

BK Triss är klart för spel i allsvenskan. Detta efter att man besegrat BK Friends.

Efter en säsong i ettan är nu BK Triss tillbaka i den allsvenska bowlingen. I den andra kvalomgången mötte man BK Friends från Kumla på neutrala banor i Eskilstuna.

Man inledde med att vinna med 5–0 i den första serien. Laget fick där den start man hoppats på. I den andra serien blev det lite jämnare, 3–2, till Fagersta killarna. Man avgjorde matchen i den tredje serien genom att vinna 4–1. I den sista slappnade man av men vann ändå första matchen, 14–6 efter att slagit 6 403. Man hade där tre man över åttahundra poäng.

I den andra matchen började Triss nästan lika bra och vann med 4–1 och kopplade greppet direkt. Samma siffror i den andra serien betydde att det hela avgjordes i den tredje serien som slutade 2–3. Matchen vann Triss med 11–4. Efter detta så gav Friends upp matchen och den allsvenska platsen var säkrad för Triss.

Fredrik Samuelsson höll med om att det gick lättare i den här omgången än i den första.

– Ja det var lite tuffare senast. Nu var alla riktigt taggade och det började flyta på bra direkt. Alla spelade på en riktigt hög nivå i dag och vi fick med oss mycket strike. Skönt att vi är tillbaka i allsvenskan.

För BK Skinnsberg blev det respass ur tvåan efter det att man förlorat kvalspelet mot BK Pliggen i skiljeserie.

Annons