Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i laget tippar Artur på 4–1-vinst

”Jag spelade 30 minuter mot Assyriska, och det kändes bra”.

Annons
Artur Poghosyan är tillbaka och spelar från start i kväll.

Risken fanns att Fagersta Södras yttermittfältare Artur Poghosyan skulle missa hela höstsäsongen. Men nu är han tillbaka i laget. Och kanske spelar han från start i onsdagskvällens toppmöte mot tabelltrean BK30.

– Jag spelade ungefär 30 minuter mot Assyriska, och det kändes bra, säger Artur Poghosyan.

Fagersta Södras vårsäsong var imponerande. Den bästa laget gjort på många säsonger.

Det var toppkänning efter serieledande IFK Västerås. Och Södra bjöd på en rad riktigt bra matcher. Både försvars- och anfallsspelet fungerade för det mesta bra.

Höstsäsongen har fortsatt i samma stil. Södra skuggar IFK Västerås i tabellen och jagas i sin tur av främst BK30 och Bosnisk SK. I kväll har Södra chans att öka ut marginalen till BK30 när lagen möts på Onsjövallen.

Och dessutom har Södra möjlighet att ta över serieledningen då IFK Västerås på tisdagskvällen förlorade hemma på Solid park arena mot Skultuna IS som vann med 4–3.

Matchen i våras mot BK30 på Ringvallen var en smått galen tillställning där Södra vann med utklassningssiffrorna 7–1.

Artur Poghosyan hade liksom laget en bra vårsäsong. Med sin snabbhet och långa löpningar på högerkanten låg han bakom många av lagets farligheter.

Men Poghosyan saknades när höstsäsongen drog i gång. En ryggoperation satte stopp för spel. Och ryktet sa att säsongen i värsta fall kunde vara över för Poghosyan.

Men så ser det inte ut att bli. För i söndags var han tillbaka i segermatchen mot Assyriska på bortaplan.

– Jag hann med två träningar, och nu fick jag spela ungefär 30 minuter. Det kändes bra och jag vill förstås spela mot BK30, säger Artur Poghosyan.

Klart att Artur Poghosyan vill spela när Södra går så bra. Och gör sin bästa säsong på många år, och utmanar om en plats i division 3. Allt talar förstås för att Poghosyan finns med i startelvan.

– Vi är mycket stabilare i år, vi tänker mer, rullar boll bättre och så är vi inte rädda för att spela hemåt och börja om. Dessutom har vi satt oss i respekt hos de andra lagen, och vi är bra tränade, säger Poghosyan.

– Sedan måste jag säga, och det säger jag inte för att han är min bror, Arman som är målvakt betyder mycket för vårt spel. Han ser mycket från sin position längst bak, och pratar massor under matcherna.

Att Södra är bra tränade har märkts i flera matcher. För det är mer än en gång som segermålet kommit sent.

– Vi ger oss inte, och som sagt vi är bra tränade, säger Poghosyan.

– Sedan vet de andra lagen att vi är jobbiga att möta. Det är inte så roligt att möta oss på Onsjövallen. Det minns jag från när jag spelade för andra klubbar.

Vågar du tippa matchen mot BK30?

– Vi vinner med 4–1, säger Artur Poghosyan.

Slår det tipset in, kan den här hösten bli riktigt rolig för Fagersta Södra. När laget på allvar är med i tätstriden.

Läs mer: Aktuell tabell finns här

Läs mer: Så ska Södra vinna toppmötet

Mer läsning

Annons