Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Time out tände Faik

Fagersta AIK inledde och avslutade bra mot slagpåsen/tabelljumbon Gävle GIK. Det räckte till en 5-4 (3-1, 0-1, 2-2)-seger. Mot ett bättre lag hade det nog inte räckt till tre poäng.

Annons
Faik vann en tät match mot Gävle GIK.

Fagersta AIK startade grymt bra mot tabelljumbon. Första halvan av första perioden spelade laget ut gästerna totalt. FAIK fick också utdelning och gick upp i en 3-0-ledning. 1-0 kom redan efter 40 sekunder, då Stefan Carlberg petade in pucken. 2-0 kom i den nionde minuten då Erik Fredriksson dök på en egen retur och snärtade upp pucken i nättaket. 3-0 satte Victor Andersson ur snäv vinkel efter elva minuters spel.

Resten av perioden var lite jämnare och i slutet av akten lyckades Gävle reducera. Siste FAIK-gubbe tappade pucken framför det egna målet och på friläget var målvakten Daniel Bergström chanslös.

I mellanrundan sjönk spelkvalitén rejält. Det var mycket jämnare ute på planen. Det var mycket slarv och böljande spel fram och tillbaka. Det var egentligen en enda lång gäspning fram till slutminuterna, då Gävle än en gång reducerade. FAIK drog på sig en onödig tvåminutare i offensiv zon och det efterföljande numerära överläget utnyttjade Gävle.

Även tredje perioden var riktigt jämn och matchen höll faktiskt på att glida FAIK ur händerna. Halvvägs in i perioden kom nämligen bortalagets kvittering. Laget anföll och avslutade med ett snärtigt skott från vänsterkanten, som letade sig in bakom Bergström.

För att få ordning på torpet tvingades hemmatränaren Alf Spolander ta en time out. Efter ett par väl valda ord skärpte sig hemmakillarna igen. Med två mål på tre minuter avgjorde FAIK tillställningen.

Dennis Gustafsson lämnades sopren framför bortamålet, fick pucken och petade in den i nätet. Strax efter visade FAIK upp fint powerplay-spel och efter ett par eleganta passningar hamnade pucken hos Marcus Räikkönen som då drog in 5-3-målet.

Det blev till slut 5-4 efter att Gävle reducerat med halvminuten kvar att spela.

– Efter ett par riktigt bra matcher, så kom det en sån här skitmatch, men det var ju bra att den kom nu, säger FAIK-tränaren Alf Spolander.

– Vi gjorde 3-0 snabbt och så trodde vi att det var klart, men så är det ju inte i den här sporten. Gävle krigar ju hela matcherna och i dag gjorde de det riktigt bra. Vi har det svårt mot sådana lag.

En lyckad time out i alla fall?

– Ja, med facit i hand. Jag var tvungen att ta time out och efter det blixtrade vi ju till och gjorde både 4-3 och 5-3. Vi vann i alla fall och det är huvudsaken. Vi är fortfarande inne i ”flowet”.

Annons