Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer från Per-Ols i länslaget

Västmanland på medaljjakt i Linköping.

Annons
Fagerstatjejer i länslaget, från vänster Lovisa Hedin, Alva Arnqvist, Frida Mattson, Sofia Olander, Anna Dömstedt och Emma Skult.

Inslaget från Per-Ols är stort i det Västmanlandslag som kommer till spel i distriktslags-SM i Linköping. Hela sex tjejer har anknytning till Per-Ols.

Frida Mattson och Emma Skult spelar fortfarande för Fagerstalaget. Däremot spelar Lovisa Hedin, Alva Arnqvist, Sofia Olander och Anna Dömstedt för andra klubbar då de pluggar på innebandygymnasier på olika orter runt om i landet.

Lovisa spelar för RIG Umeå IBF, Alva har KAIS Mora som klubbadress, Sofia återfinns i Västeråslaget Rönnby och Anna har Falu-Kuriren arena som sin hemmaplan.

Nu ska de tillsammans den 2-5 januari representera Västmanland när distriktslags-SM för 17-åringar avgörs. Allihop har rutin från tuffa matcher. Samtliga fanns med i det lag från Per-Ols som 2013 kom på fjärde plats i U16-SM. Lovisa och Alva vann dessutom SM-guld med Västmanlands F15-lag 2014.

Distriktslags-SM avgörs 2-5 januari. Västmanland möter i gruppspelet Göteborg, Blekinge, Uppland och Hälsingland. De två främsta lagen från gruppen går vidare till kvartsfinal.

Mer läsning

Annons