Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarduon som passar unga SSK

Här är radarparet som ska leda ”nya”, unga SSK.Magnus Johansson och Peter Widjeskog passar bra ihop – eftersom båda vill att laget passar bollen.– Det blir roligare fotboll, alla blir deltagande, säger Peter Widjeskog.

Annons
Magnus Johansson och Peter Widjeskog.

Formellt sett är Magnus Johansson huvudtränare och Peter widjeskog assisterande – men den dynamiska duon ser fotboll på samma sätt, tänker likadant och delar på arbetsuppgifterna. Tillsammans står de inför en tuff utmaning när SSK genomgår en generationsväxling. Men de tänker inte rucka en tum på sin spelfilosofi – att hålla bollen längs marken.

– Vi vill spela fotboll, inte sparka fotboll, säger Magnus Johansson.

Det är en halv vecka till premiären och SSK nöter passningövningar. Tränarduon blickar ut över ett ungt, energifyllt och mångkulturellt lag.

– De flesta är 95:or, 96:or. Åldern ligger där någonstans. Sen har vi några rutinerade spelare, säger Johansson.

Fyra-fem startspelare har försvunnit sedan förra året. Spelare som Ivan Preradovic och Sebastian ”Bagarn” Andersson har tackat för sig. Nu hoppas SSK att talanger som Hakim Rayyan och nyförvärv som Oskar Holmgren kan fylla luckan.

Under vintern och försäsongen har linjen varit tydlig för SSK: satsa på unga spelare, satsa på att spela fotboll.

– Vi kommer att försöka spela fotboll i år, det är absolut målsättningen. Vi kommer att försöka in i absurdum att få till ett eget passningsspel, säger Magnus Johansson.

I fjol hängde SSK kvar i sista omgången. Hur ser er målsättning ut i år?

– Vår målsättning är inte något sånt. Vi kommer att gå för vinst i varje match. Och... Det kommer vi inte att göra, det är vi mycket väl medvetna om. Vår avsikt är inte att backa hem, vi vill ta poäng genom vår egen styrka, säger Johansson och utvecklar:

– Vi vill ha ett eget spel. Vi kommer att försöka vinna mot alla lag. Det kommer så klart slå tillbaka nångång, men det hoppas jag.

På söndag är det upp till bevis för Johanssons, Widjeskogs och SSK:s nya spelfilosofi. De blåklädda inleder serien borta mot förhandsfavoriten IFK Västerås.

– Känslan är att det blir en riktigt tuff nöt, men vi ska försöka leva upp till målsättningen, säger Johansson, och sammanfattar sina tankar inför kommande säsong:

– Om man ska vara realistisk talar mycket för att gör vi en riktigt bra säsong är vi ett mittenlag. Men det finns stora chanser att vi får slåss om ett nytt kontrakt med några andra lag. Vi är ett ungt lag och vill ha en stigande kurva. Det hoppas vi att vi kan få genom att spela fotboll.

Mer läsning

Annons