Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren efter storförlusten

”Vad synd att vi inte ens bjöd upp till match".

Annons
Storpublik följde bruksderbyt.

Surahammars IBF körde över Per-Ols i bruksderbyt. Gästerna ryckte ifrån drekt och hade 4–0 efter tolv minuters spel för att sedan vinna med 9–2.

– Vad synd att vi inte ens bjöd upp till match, när det var så mycket folk i hallen, säger Per-Ols assisterande tränare Per Johansson.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig inför bruksderbyt, innan Sura sprang iväg i målprotokollet. 0–3 efter sex minuter blev 0–4 i den tolfte.

Per-Ols var inte utspelat, men man var inte med från start och det förstörde resten av matchen.

– Det var ju inte första gången det blev så här. Varför det blev så vet jag inte, i så fall hade det inte hänt, menar tränare Johansson.

Per-Ols var på gång och första halvan av mellanakten var spännande. Målchanser avlöste varann åt bägge håll. I periodens tionde minut svarade dock Per-Ols för en försvarsmiss. Man skulle skicka iväg bollen från egen zon, men bollen hamnade hos en Suraspelare som petade in 2–5, vilket sänkte hemmaskallarna.

– Vi var det bättre laget i den andra perioden, men ändå förlorade vi den med 0–1. På träning ser allting bra ut, men på matcherna är det som om vi blir ängsliga och får panik, säger Johansson.

– I dag är det ingen som kan se sig i spegeln och säga att jag gjorde en bra match, varken spelare eller ledare. Att förlora, det händer, men att göra det på det här sättet, när vi aldrig någonsin var nära vår högstanivå...

Mer läsning

Annons