Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre mål första kvarten i Västanfors slutspelsmatch

Västanfors satte press direkt i första slutspelsmatchen.

Annons
Lotta Nurmilehto och de andra i VIF fick en fin start på kvalspelet.

Västanfors fotbollsdamer vann den första slutspelsmatchen när man hemmamötte Skyllberg. 2-1 slutade matchen där samtliga mål föll innan den första kvarten av matchen spelats.

Västanfors började denna slutspelsmatch på ett mycket lovande sätt. Man satte rejäl press på gästerna som redan efter dryga två minuter fick hämta bollen i nätmaskorna. Detta efter ett fina VIF anfall där Moa Hjalmarsson sprang igenom Skyllbergsförsvaret och rullade bollen i nät.

Bara fem minuter senare var det så dags för det andra hemmamålet. En boll på höger kanten där Cassandra Lövqvist vann en kamp mot en Skyllbergförsvarare, fick till en skottlobb som letade sig in i målvaktens bortre gavel. Så långt i matchen visade hemmatjejerna prov på en mycket fin och effektiv fotboll.

Men säg den lycka som varar för evigt. Frågan är om hemmatjejerna slappnade av när man hade 2-0 för gästerna kunde reducera efter tolv minuter. Efter målet blev det lite darrigt i hemmaleden men man repade sig snabbt och kunde fullfölja den första halvleken på ett bra sätt. Man borde nog kunnat stänga matchen redan i den första halvleken.

I den andra började hemmalaget svagt och gästerna var nära - Skyllberg rullade bollen utanför hemmamålet i fritt läge.

Efter det skärpte VIF till sitt spel och man kontrollerade tillställningen på ett bra sätt. Mycket beroende på att Carolina Lång och Helena Löfdahl vann kamperna på mitten.

Tränare Jouni Hyttinen var efter matchen naturligtvis nöjd med segern.

– En mycket viktig seger då vi fortfarande har andraplatsen. Började bra i den första halvleken för att sedan tappa av lite. Vi gjorde några små ändringar i paus men började dåligt i den andra. Nu tog sig tjejerna sig samman och jag tycker nog vi kontrollerade matchen i större delen av andra halvleken.

Hur långt kan det nu bära?

– Ja det kan bära långt men i första hand skall vi behålla andraplatsen.

Närmast är det ny match också den hemma när Sköllersta IF kommer på besök till Fagerliden.

Läs mer: Kvalspel utan landslagstjejen

Läs mer: Spelprogram för kvalserien

Mer läsning

Annons