Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triss har börjat ladda för kval

"Vi kommer att vara på hugget när kvalet drar i gång".

Annons
BK Triss vann lördagens match mot BK 66 och förbereder sig nu inför kvalspelet.

En omgång återstår innan kvalspelet i bowlingen tar sin början. BK Triss gjorde bra ifrån sig i hemmamatchen mot BK 66 från Hofors.

Det var ett skärpt Triss som kom till spel i hemmahallen mot BK 66. Efter en svacka i spelet de senaste matcherna visade man nu att formen är tillbaka. Redan från början kopplades greppet.

Den första serien slutade 4–1 till hemmalaget efter att man slagit 1 666 mot gästernas 1 414. Även i den andra serien var det över 1 600 för hemmalaget som också där vann med 4–1. Seger blev det också i de två avslutande serierna för Triss.

Segersiffrorna kom att lyda 15–5. Bästa poängplockare blev Kim Nordin, 882 pinnar.

Nu väntar en sista omgång efter att man nästa helg gör ett uppehåll och sedan kvalspel. Ett kvalspel som Triss varit klara för länge.

Kvalet spelas i neutral hall. Var man skall spela blir klart först när motståndaren är klar. Något som inte avgörs förrän efter sista omgången. Kvalmatcherna går till så att man möter sina motståndare i två matcher efter varandra i samma hall. Vinner lagen var sin match så blir det skilje match över tre serier direkt efter. Vinst i första matchen går så vidare till nästa omgång helgen därpå. För Triss del får man en extra chans till en tredje match om det blir förlust eftersom laget är seriesegrare.

Hur ser det då ut inför kvalet och vilket lag vill ni helst möta, Michael Andersson, BK Triss?

– Det spelar ingen roll bara vi får spela i en hall där man har riktiga banor så att underlaget är det rätta. Nu har vi spelat på den oljeprofil som kommer att vara i kvalet och det verkar som vi börjar hitta rätt. Vi har haft en svacka i vårt spel men nu börjar det ordna till sig. Vi kommer att vara på hugget när kvalet drar i gång det lovar jag.

Mer läsning

Annons