Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotsar regn och kyla

Fagersta GK har öppnat banan.

Annons
Christer Karlsson, head greenkeeper, hoppas på sol och värme.

Våren tycks tveka rejält. Solen och värmen lyser med sin frånvaro. Men det hindrar inte Fagersta golfklubb från att öppna banan i Hedkärra. Sedan i torsdags är banan öppen för spel.

– Det är väl ungefär normal tid för oss att öppna, det har varit både tidigare och senare. Något år dröjde det till, tror jag, den 10 maj innan vi öppnade. Och vi har öppnat någon vecka tidigare än i år också. Allt beror på vädret, säger klubbens head greenkeeper Christer Karlsson.

– Tidigt i våras såg det ut att kunna bli en väldigt en tidig öppning. Sedan kom regnet, och nu kylan som gör att allt stannar av. Men jag tycker ändå att det ser bra ut.

Någon större rusning till banan var det inte i slutet av förra veckan.

Är det några nyheter på banan inför säsongen?

– Ja, vi har gjort om tee (utslagsplatserna) på hål sex och tolv. Där ska vi rulla ut färdigt gräs till veckan. Sedan dröjer det nog ungefär en månad innan det går att använda dem som vanligt, säger Karlsson.

Under våren och försommaren är det, liksom de senaste säsongerna, Fredrik Bergling som tar hand nybörjarkurserna som arrangeras vid tre tillfällen; 7-8 maj, 21-22 maj och 18-19 juni.

Mer läsning

Annons