Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff bana passade perfekt för Ida

"Jag trivs när det är riktigt slitigt och jobbigt".

Annons
Ida Erngren vann Scandis GP i Uppsala.

I söndags vann Ida Erngren, Fagersta CA, GP-tävlingen i Uppsala. Detta lopp är ökänt för sina backar. Men Erngren utnyttjade sin styrka i backarna.

Scandis GP i Uppsala är öppet för internationella åkare. I årets damklass ställde dock bara tio elitåkare upp. Kanske beror det på tävlingens rykte.

– De säger att det är Europas tuffaste GP-bana. Det är 15 varv på en två kilometer lång bana med två jättebackar, säger Sten-Erik Zettervall, lagledare i Fagersta CA.

Ida Erngren lyckades dock utnyttja banans tuffa partier maximalt och vann, en minut och 16 sekunder före tvåan Hanna Laxholm, Motala.

– Jag är väldigt nöjd. Det är en bana som jag tycker om och som passar mig väldigt bra, säger Ida Erngren och fortsätter:

– Jag trivs när det är riktigt slitigt och jobbigt. Jag ville att det skulle gå fort hela tiden från start. Eftersom banan ser ut som den gör blir det bara de starkaste kvar om det går tillräckligt fort. Jag är ingen spurtare så jag ville minimera tätgruppen.

Hennes taktik fungerade väl i helgen. Erngren attackerade två gånger om i de branta backarna och med fem varv kvar var hon helt ensam i toppen. En solklar ledning som hon höll ända in i mål.

I herrarnas seniorklass bröt Fagersta CA:s Erik Eriksson.

Mer läsning

Annons