Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff resa för Västanfors

På söndag möter VIF, Haparanda på bortaplanen. Först väntar dock en lång flygresa för laget. – Det skulle bli dyrare att åka buss upp, säger Wiberg.

Annons

Runt klockan 05:00 på söndag startar resan mot Haparanda för Västanfors. Beslutet togs tidigt att ta flyget i stället för bussen.

– Det är en rätt saftig resa. Vi räknar med att vara tillbaka i Fagersta klockan tolv på natten, berättar assisterande tränaren Olle Wiberg.

Fördelarna med att ta flyget är många enligt Wiberg.

– Om man tittar på det stora hela är det lättare att komma förberedd till matchen om man flyger eftersom att det är kortare restid än om man åker buss.

Han fortsätter:

– Det är klart att det är lite dyrare att flyga, men eftersom vi slipper övernatta så slipper spelarna vara lediga från sina jobb och då behöver inte föreningen betala för förlorad arbetstid. Det skulle bli dyrare i slutändan med buss.

Förutom den långa resan är upplägget detsamma som inför alla bortamatcher.

– Vi kommer upp i god tid och är på plats 1 timme och 45 minuter innan match, säger Wiberg.

Vad är viktigast att tänka på inför en sådan här match?

– Spelarna måste vara väl förberedda och få bra grundsömn. Det viktigaste är sömnen och att spelarna äter ordentligt. De ska få i sig något innan flyget, och så har vi beställt mat så att de kan äta när vi har landat.

Mer läsning

Annons