Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa tider väntar för Fagersta Södras sportchef

Fagersta Södra är en match från division 3. Så vid pass 17.15 på lördag kan laget var klarat för trean för första gången sedan 1979. – Jag är naturligtvis nöjd och glad, även om det inte är klart än, säger sportchefen Peter Trsavec.

Annons
Fagersta Södras sportchef Peter Trsavec har redan börjat kolla på nästa säsong, och det är hårt jobb som väntar om uppflyttningen blir ett faktum.

Fagersta Södra är på väg mot sin bästa säsong på massor av år. Allt talar för att det nu blir spel i division 3 nästa sommar.

Dock, det återstår en match. På lördag, mot tabelltvåan IFK Västerås på Solid Park Arena. Och västeråsarna kan teoretisk sett hämta in Södras försprång på tre poäng och 15 mål.

Men det ska förstås inte kunna hända. Södra ska alltså förlora med 0–8. Södra som släppt in 0,76 mål i snitt per match i sommar. Inte faller laget ihop nu.

– Men det är inte klart än. Det här är ju en helt ny erfarenhet för oss i klubben. Vi brukar få jaga på hösten. Nu är det vi som är jagade, säger Peter Trsavec.

LIVE-TV lördag 15.20: Se Fagersta Södras avgörande i division 4

Och det är förstås så som klubben måste resonera. Det är klart först när domaren Armin Vukovic blåser av matchen på lördag.

Samtidigt har Södra givetvis börjat titta framåt mot nästa sommar. Då när det för första gången på nästan 40 år med största säkerhet ska spelas division 3-fotboll på Onsjövallen.

– Jo, det klart att vi har börjat titta på nästa säsong. Det är mycket som är nytt för oss alla. För mig som sportchef, för tränarna och för spelarna, säger Trsavec.

– Det jag har gjort är att jag har börjat kolla på tänkbara nyförvärv. Vi pratar om kanske tre spelare. Om det nu blir trean. Blir det inte det, ja då får vi tänka om.

Sedan gäller det också att stämma av med säsongens trupp. Både spelare och ledare. Och det jobbet kommer att börja nästa vecka.

– Så finns det förstås en massa andra frågor. Som var vi, och Västanfors som spela i tvåan, ska träna till exempel. Kommer konstgräsplanen att vara öppen tidigare nästa år? säger Trsavec.

– Men de mesta av allt det där får vänta till nästa vecka. För inget är klart än.

Oavsett utgången på lördagens match har Södra svarat för en imponerande säsong. Laget har varit hur stabilt som helst.

– Det finns många förklaringar till varför det gått bra i sommar. För det första har vi haft kontinuitet i och med Nicklas Blomqvist som tränare i nu snart två säsonger, säger Trsavec.

– Killarna är väldigt bra tränade. Det är i många matcher som vi har avgjort i andra halvlek. Och killarna har verkligen trott på spelsystemet med en hög press.

Killarna har som lag höjt sig. Södra har visat upp en enorm effektivitet. Laget har gjort 68 mål, ett snitt på 3,2 mål. Och bjudit på målfester som 8–0 hemma mot BK30.

Så nog blir det firande på Solid Park Arena på lördag.

Annons