Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för VM-förarna i regnet

Smalsjö om deltävlingen i Enköping: ”Jag tänkte nästan bryta”.

Annons
Emmily Smaljö fick slita rejält under VM-deltävlingen.

Det blev som väntat ett par riktigt tuffa dagar för enduroföraren Emmily Smalsjö, från Fagersta, när VM-deltävlingen i Enköping avgjordes under veckoslutet. Massor av regn gjorde banan rejält lerig och satte förarna på svåra prov.

– I lördags var det verkligen jätteblött. Det regnade hela tiden, plus att det hade regnat under natten också. Så det här var säkert den tuffaste tävlingen på länge, säger Emmily Smalsjö.

– Jag brukar trivas när det är besvärligt. Det gjorde jag nu också. Och under lördagen hade jag bra flyt på körningen, Jag hade egentligen inga problem, men det var som att köra i snö. Det fanns bara ett spår.

Lördagen slutade med en sjunde plats för Smalsjö. Men det kostade på. Det märkte hon direkt på söndagen.

– När du kör som i snöspår, sitter du med benen rakt ut från cykeln. Och det kändes verkligen i magen. Så jag hade kramp i magen på natten, och på en gång efter starten på söndagen.

Söndagen bjöd dock på bättre väder. Men det hann självklart inte torka upp speciellt mycket.

– Jag hade så ont i magen att jag nästan tänkte bryta. Men jag körde till första servicen. Där fick jag en tablett som gjorde att krampen släppte, och jag fick ny energi för att köra, säger Smalsjö

Då kom nästa motgång. En rejäl vurpa som slog sönder kylaren och dessutom fick Smalsjö problem med att svänga åt vänster.

– Jag tvungen att stanna och meka. Det tappade jag förstås tid på, säger hon.

– Men jag är ändå nöjd med tävlingen. Nu vet jag att jag har orken, men jag måste bli explosivare i min körning. Alltså kunna köra fortare under en kortare period. Då är det bra att växlar med motocross. Det är bra träning just för att köra fortare under lite kortare tid.

Närmast väntar nu för Smalsjö en SM-deltävling i just motocross i Årsunda första helgen i juli. Helgen efter är det dags för enduroklassikern Stångebroslaget.

Läs mer: Laddade inför VM med dubbelvinst

Läs mer: Här finns alla resultat från VM-deltävlingen i Enköping

Mer läsning

Annons