Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust – men nyförvärvet levererade direkt

FAIK:s hemmapremiär slutade med en tung 1-4-förlust mot Hedemora. Nyförvärvet Axel Rödström var besviken efter sin debut i klubben.– Idag hade vi vare sig farten eller flytet, säger han.

Annons

Ingen kanadensisk trio kom till start i FAIK:s hemmapremiär. Men väl nyförvärvet Axel Rödström som saknades mot Hallsta. Han behövde drygt fyra minuter för att leverera sitt första mål.

– Ja, jag fick en fin passning av Simon (Jokiniemi) som det bara var att sätta dit. Det var väl en hygglig start, säger han.

Men det var också det enda som nyförvärvet från Surahammar var nöjd med i sin debutmatch. För inom en minut kom kvitteringen då hemmalaget släppte fram Hedemoras Andrée Eriksson som satte 1-1.

– Vi slappnade av. Det får inte hända. Men det speglade väl egentligen hela matchen. Det var för tafatt, säger en besviken Rödström.

FAIK fick därefter chansen i spel i numerärt överläge – vid tre tillfällen. Men där lyste utdelningen med sin frånvaro.

Bästa hemmaperioden var den andra då laget växlade upp flera snäpp och skapade farliga chanser, inte minst genom första- och andralinan som testade Hedemoras målvakt Marcus Blomqvist, som vid flera tillfällen fick plocka fram sitt bästa spel.

– Det fattades litegrann ändå. Det var helt enkelt inte ända in i kaklet idag. Vi borde kunnat utnyttja den pressen bättre, fortsätter Rödström.

Istället för en FAIK-kasse kom istället en kalldusch när klockan stod på 19:59 då Hedemoras Tim Werner styrde in en puck från blålinjen som betydde 1-2.

Rödström:

– Ett skitmål, det var såklart tungt eftersom vi hade haft pressen på dem innan. Det var väl om något ett psykologiskt olyckligt mål.

I den tredje perioden kom FAIK:s upphämtning av sig, efter att Hedemora ökade på tidigt i perioden, och energin fanns inte för att kriga sig tillbaka in i matchen. Något som nyförvärvet säger måste bli bättre till den svåra bortamatchen mot Björbo på söndag.

– Idag hade vi vare sig farten eller flytet. Vi smällde inte på heller. Själv, tror jag inte jag gjorde en enda tackling. Så där måste vi snäppa upp rejält, säger han efter 1-4-förlusten.

Första perioden:

Fagersta AIK–Hedemora SK 1–4 (1–1, 0–1, 0–2) 1–0 (4.26) Axel Rödström (Simon Jokiniemi), 1–1 (4.44) Andrée Eriksson (Simon Moberg).

Andra perioden: 1–2 (19.59) Tim Werner (Simon Eriksson).

Tredje perioden: 1–3 (3.33) Tim Werner (Mattias Brusell, Jonas Suvanto), 1–4 (11.40) Viktor Widing.

Skott: 28–24 (8–9, 13–8, 7–7).

Utvisningar, FAIK: 2x2 min. Hedemora: 8x2 min.

Domare: Niclas Sundqvist.

Publik: 292.

Så spelade FAIK:

Målvakter: Daniel Bergström (Tobias Bergström)

Förstafemma: Sebastian Varjomaa, Samuel Blücher, Axel Rödström, Simon Jokiniemi, Casper Sandtröm.

Andrafemma: Martin Forss, Mathias Morén, Marcus Raikkönen, Jesper Andersson, Victor Hedfors.

Tredjefemma: Stefan Norberg, Tobias Erikson, Henning Danielsson, Anton Ekström, Victor Gustafsson.

Extraspelare: Oskar Ekman.

Aktuell tabell finns här

Annons