Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för Fagerstaförarna

Fagerstaförarna hade ingen lycka med sig när Kolsvarundan, den andra deltävlingen i rally-SM, avgjordes. Alla tre Fagerstaekipagen tvingades att bryta.

Annons
Mikael Palmqvist kom till start i sin nya Ford Fiesta. Tyvärr tvingades han bryta redan efter den första sträckan.

Bättre gick det då för Tomas ”Lången” Pettersson, som vanligt i en Ford Escort i klassen trimmat tvåhjulsdrivet, som sedan många år kör Ludvika MS. Nu kom han till start med sin gamle kartläsare Stefan Bergman, Fagersta, och de båda var enda ”hemmaekipage” som tog sig i mål och slutade på 16:e plats i klassen. Stefan Bergman, rutinerad kartläsare som bland annat suttit i högerstolen bredvid Mattias Ekström i Svenska rallyt, sa:

– Vi åkte riktigt bra på Bockhammar både första och andra gången.

Fagerstas Mats Palmqvist, också i klassen trimmat tvåhjulsdrivet, var inte speciellt glad efter att ha tvingats bryta efter den första sträckan. Palmqvist kom till start i en ny bil. Golfen är bortbytt till förmån för en Ford Fiesta.

– Vi hann åka en sträcka för fullt på Bockhammar och det gick riktigt fort. Så fort som det gick då, har jag nog aldrig åkt. Men tyvärr blev det bara den. Ett maskinfel gjorde att vi var tvungna att ge upp.

En varm motor med dåligt oljetryck tvingade Mats Larsson, Fagersta, att bryta efter sju sträckor. 

Även Niklas Pettersson, den tredje Fagerstaföraren till start, tvingades att bryta.

I den tyngsta klassen, trimmade bilar med fyrhjulsdrift, vann favoriten Jerker Axelsson, Trollhättan, före Mats Thorszelius från SMK Uppsala. Bara 2,4 sekunder skiljde mellan de båda.

Kjell Rosendahl

Läs mer om SM-rallyt i måndagens Fagersta-Posten.

Mer läsning

Annons