Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för Södra i premiären

”Vi gör det onödigt svårt för oss själva”.

Annons
Fagersta Södra föll i premiären.

Arboga Södra på bortaplan brukar vara tufft för Fagersta Södra. Och tuff blev onsdagskvällens premiär i division 4 på Ekbackens IP. Det var hemmalaget som var starkast. Arboga vann med 1–0.

– Vi gör det onödigt svårt för oss själva, säger Magnus Olsson, assisterande Södratränare som nu har huvudansvaret för laget under Nicklas Blomqvists sjukfrånvaro.

Visst var det så att Fagersta krånglade till det. Att hemmalaget hade ett välväxt mittförsvar kände Olsson och hans spelare till. Tanken var därför att hålla bollen efter marken.

Det gick så där.

För det var väldigt många långbollar som Arbogaförsvaret tämligen enkelt kunde rensa undan. När då Fagersta då knappt vann en andraboll heller, blev det rätt enkelt Arboga.

Nu öppnade Södra trots allt bra. Det var gästerna som tog hand om taktpinnen i matchöppningen, och höll i den fram till det att Nemanja Plamenic satte 1–0 efter en kvart. Plamenic fick snudd på öppet mål sedan Arboga rullat upp Fagersta längs vänsterkanten.

Nu hade dock Södra några halvlägen i första halvlek.

– Tycker nog att vi borde gjort något mål, säger mittfältsmotorn Sebastian Jansson.

Emil Zoltek, som var stekhet under försäsongen, blev så när helt frispelad efter några snygga kortpassningar. Och Zoltek hade även ett skott i ribbans översida.

Artur Poghosyan inledde väldigt aktivt på sin högerkant. Och var även han snubblande nära att trassla sig igenom hemmaförsvaret.

Efter pausen blev det mer Arboga. I alla fall fram till det att drygt halvtimmen återstod. Då fick Emil Viborg sin andra varning.

Fagersta lyckades nu inte riktigt utnyttja sitt övertag med en man mer. Det var fortsatt många långbollar, inte sällan bollar utan rätt adress. Dessutom föll Fagersta in i Arbogas allt lägre tempo.

Det var först under matchens sista minuter som Fagersta lyckades få till lite tryck mot hemmamålet. Ett par vassa hörnor och en frispark var inte långt borta från att resultera.

– Det var verkligen inte så här vi skulle spela. Men jag tycker ändå att killar visade bra vilja, även om det fattas det där lilla sista. Och vi uppträdde som lag, något som vi verkligen tryckt på under försäsongen, säger Olsson.

– Men det är bara att komma igen. Det är ny match om en vecka.

Då möter Fagersta Hallstahammar, som föll med 1–3 hemma mot Bosnisk SK i premiären. Matchen mot Hallsta kommer Fagersta Södra att spela på Fagerliden konstgräs då Onsjövallen inte är i spelbart skick än.

Läs mer: Matchfakta och tabell finns här

Läs mer: Äntligen premiärdags för Södra

Läs mer: Södra tvingas flytta första matchen

Annons