Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för Västanfors

"Borlänge hade verkligen bra fart".

Annons
Bra läge för Andreas Hjulström men bollen smiter just utanför Max Bergströms stolpe.

Hittills den här säsongen har inget lag lyckats besegra Borlänge på Tunet. Det är lätt att förstå med tanke på det spel laget visade upp mot Västanfors.

Dalalaget spelade fartfyllt och fyndigt. Ett spel som Västanfors inte hittade något vapen emot. Hemmalaget hade dessutom flera individuellt mycket skickliga spelare.

Västanfors var inte närheten av det spel som laget visade i hemmamatchen mot Örebro senast. Nu var det många bollar på chans, och tyvärr också en hel del väldigt enkla misstag.

Ändå var Västanfors i ledningen med 1-0 och 2-1. Båda målen signerade Johan Andersson. Ettan gjorde han helt på egen hand. Vid tvåan vann Erik Jakobsson bollen förtjänstfullt på mitten och allt slutade med Andersson satte sitt andra mål för dagen.

Det såg ut som att Västanfors skulle kunna hålla jämna steg med Borlänge fram till pausen. Trots att hemmalaget hade ett klart spelövertag. Ett övertag som till viss del kom sig av att Västanfors backade hem, och kom på tok för långt ner i banan. Men i första halvleks sista minut tog hemmalaget ledningen för första gången. Lukas Mårdberg soloåkte både långt och snyggt.

Sedan hade Borlänge grepp om matchen i stort sett hela andra halvlek. Ett litet hopp tändes dock när Andreas Hjulström med ett riktigt viljemål forcerade in reduceringen till 3-4 med kvarten kvar att spela.

Västanfors försökte skapa tryck, hade någon halvchans. I stället nytt slarv av Västanfors. Så var det underläge med två bollar igen. Och matchen mer eller mindre avgjord när åtta minuter återstod.

– Vi kom inte alls upp i samma nivå som mot Örebro. Killarna blev stressade och det var många enkla misstag, säger Alexander Zinkevitch.

– Sedan var vi förstås lite tunna framåt utan Sergey Likhachev.

Likhachev var avstängd efter matchstraffet mot Örebro. Hur lång hans avstängning blir är inte klart. Men troligen får han två matcher, och i så fall missar han även lördagens hemmamatch mot Katrineholm.

Då kan i stället Dimitrij Zinkevitch finnas med på isen. Han har tränat med laget, och är nu spelklar för Västanfors.

Mer läsning

Annons