Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt i toppmötet

"I andra var det mer kamp än spel".

Annons
Lotta Nurmilehto gjorde Västanfors mål mot Hallsberg.

Två fullpoängare efter två omgångar, Västanfors IF och IFK Hallsberg FK, möttes på Fagerliden på lördagen. Gästerna var numret större än hemmalaget och vann till slut rättvist med 2–1 (2–0) och därmed inkasserade VIF sin första förlust i årets seriespel.

Västanfors hade det riktigt kämpigt inledningsvis. Man hade stora problem med motståndartjejerna som var större och tyngre än hemmaflickorna. Hallsberg kontrollerade det mesta och VIF hade stora problem att få till något eget, ordnat spel.

Åtta minuter in i matchen tog Hallsberg ledningen. En anfallare tog emot bollen och vände bort sin Västanforsförsvarare och placerade in ett lågt skott tätt intill Hanna Eldståhls vänstra stolpe.

Hallsberg fortsatte sedan trycka på och efter en halvtimme kom ett väntat 2–0-mål. Gästerna hade en frispark en bit in på VIF:s planhalva. Det som var menat som ett inlägg hamnade direkt i mål, efter att Hanna Eldståhl ej nått upp och fångat bollen.

Västanfors kom sedan in mer och mer i matchen och sista kvarten var mycket bättre än inledningen och matchbilden var jämnare.

Hallsberg, som hållit nollan i två raka matcher, fick sedan sin nolla spräckt direkt i den andra halvleken.

Hemmalagets vassa Lotta Nurmilehto vann en duell mot sin försvarare och petade in bollen i nätet. Sedan följde en kamp i 45 minuter, där båda lagen hade lägen till ytterligare mål.

Hallsberg var framme och oroade vid ett par tillfällen och kunde då ha stängt matchen.

Samtidigt så lyckades Västanfors skapa chanser och Nurmilehto hade två bra kvitteringslägen. Med kvarten kvar dundrade hon iväg ett skott, som målvakten tippade över ribban.

På övertid var Nurmilehto framme och petade så när in ett lågt inlägg, men en bortaback var hundradelen snabbare och skickade iväg bollen och 1–2 stod sig tiden ut.

– Hallsberg började riktigt bra. De hade en bra rörelse, var lite kaxiga och fyllde på med folk. Vi hanterade inte det tillräckligt bra, säger VIF-tränaren Per Olander.

– Efter det kom vi in i matchen på ett annat sätt. I andra var det mer kamp än spel, men de var fysiskt starkare än vad vi var, och det visste vi också att de skulle vara.

Olander gräms inte över förlusten:

– Jag är inte nöjd med förlusten. Det var inte orättvist att de vann, men jag är nöjd med sättet vi tog oss in i matchen. Vi visade stort hjärta och var inte långt ifrån en poäng.

Försvaret var lördagens bästa lagdel och tränaren berömmer mittbackarna Emma Skult och Lina Nilsson, som spelade riktigt stabilt.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Mer läsning

Annons