Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunn FAIK-trupp vässar formen inför premiären

Fagersta AIK laddar för seriestart med genrep borta mot Falun. Men förhoppningen är att truppen som kommer till spel på onsdagskvällen inte är densamma som i premiären den 23 oktober.

Annons
Fagersta AIK hoppas fortfarande på några fler spelare i truppen.

När Fagersta AIK reser de knappa tio milen till Falun för säsongens sista träningsmatch gör man det med en trupp som fortfarande är tunnare än man skulle önska.

Tre målvakter, sju backar och elva forwards är grunden som FAIK har att stå på just nu, men förhoppningen är att man så småningom ska få in några spelare till.

– Jag skulle vilja se att vi får in kanske två spelare till i truppen, så vi får lite spets. Vi håller på och jobbar med det för fullt, säger lagets tränare Ulf Hedberg.

Den återvändande tränaren berättar att man framför allt kollar på spelare som varit med lag högre upp i seriesystemet under försäsongen, men sedan inte fått plats i trupperna.

– Sen är det ju så att det tar lite tid att få in dem också. Spelarna vill ju se hur det ser ut när serierna börjar komma i gång också. Så det är inte säkert att vi får in dem till dess att serien börjar, utan det kan komma spelare när vi redan börjat, säger Hedberg.

Kvällens genrep mot Falu IF blir ett bra tillfälle för den nuvarande truppen att slipa på de sista detaljerna inför premiären, men också ett sätt för spelarna att visa att de vill ha speltid framöver.

– Det är ju självklart så att man vill se att vi höjer upp tempot lite, att vi kan få se lite hur det kommer se ut i serien. Sen hoppas jag att vi kan producera lite mer framåt också.

Vad tycker du är styrkan i truppen som den ser ut i dagsläget?

– Framför allt så vill jag säga att vi kommer kriga hårt. Jag tycker vi är ett jämnt lag, inga supertoppar och inga som faller ut heller.

Även om Hedberg gillar det han ser från truppen just nu finns det alltid saker att förbättra.

– Det jag framför allt tycker att vi måste förbättra är defensiven, och att vi producerar mer poäng framåt. Det är både och, men att hitta ett grundspel att falla tillbaka på när det inte flyter på så bra framåt, det är det som är det viktiga.

Vad vill ni spela för typ av hockey under säsongen?

– Vi ska försöka spela offensiv hockey, helt klart. Jag vill framför allt se att vi ska dominera puckinnehavet i hemmamatcherna, sen hoppas jag att vi kan ta med oss det till bortaplan men oftast är det ju så att de som spelar på hemmaplan är offensivare.

Så ser truppen ut just nu:

Målvakter: Erik Andersson (ny), Daniel Bergström, Tobias Bergström

Backar: Felix Andersson, Christopher Eriksson (ny), Martin Forss, Mathias Morén, Stefan Norberg, Kevin Widriksson (ny), Rasmus Wallin (ny)

Forwards: Jesper Andersson, Samuel Blücher, Henning Danielsson, Oskar Ekman, Anton Ekström, Emil Johansson (ny), Simon Jokiniemi, Oskar Karlsson, Marcus Räikkönen, Casper Sandström, Samuel Törnkvist (ny)

Mer läsning

Annons